Міністр закордонних справ Дмитро Кулеба зауважив певну відмінність нової агресії Росії у порівнянні з її поведінкою з початку 2014 року.

Про це йдеться у сюжеті ТСН.

Читайте також"Руки геть від України": у Європарламенті жорстко звернулися до Путіна

«У тому, що відбувається зараз, є абсолютно новий елемент, якого не було навіть у 2014 році - у заявах російських чиновників почали лунати погрози знищити Україну як державу», – сказав він.

Кулеба підкреслив, що західні країни підтримують позицію України і їхня реакція на рішення Кремля зовсім інша, ніж на початку війни на Донбасі.

Наразі міністр перебуває у Брюсселі, де має відбутися позачергове засідання комісії Україна-НАТО. Глава МЗС планує зустрітися з генсеком НАТО Йенсом Столтенбергом. Також відомо, що на засіданні буде Держсекретар США Ентоні Блінкен та міністр оборони США Ллойд Остін.

Загострення конфлікту РФ з Україною: реакція світу

  • У Брюсселі 13 квітня відбудеться засідання Комісії Україна-НАТО за участі міністра закордонних справ Дмитра Кулеби.
  • Учасники засідання обговорять загострення Росією безпекової ситуації вздовж українсько-російського кордону та в тимчасово окупованому Криму, а також дієві шляхи підтримки Північноатлантичним альянсом суверенітету і територіальної цілісності України.
  • Також Державний секретар США Ентоні Блінкен відвідає Брюссель у день проведення Комісії Україна - НАТО. 
  • Комісія Україна-НАТО (КУН) є найвищим органом, який ухвалює рішення стосовно розвитку відносин України та Альянсу і спрямовує заходи практичного співробітництва. Вона також є форумом для консультацій між країнами-членами Альянсу та Україною з тих питань безпеки, що викликають обопільну зацікавленість.