Зеленський просить Раду ліквідувати ОАСК / фото УНІАН, Віктор Ковальчук

Голова Окружного адміністративного суду Києва Павло Вовк відреагував на наміри президента Володимира Зеленського ліквідувати ОАСК.

На своїй сторінці в Facebook Вовк заявив, що президент нібито піддався на "маніпуляції окремих активістів", внісши до парламенту законопроект про ліквідацію суду.

Читайте такожБрата глави ОАСК відсторонили від служби у розвідці на годину слідства

Відео дня

"Шість років суд перебуває під тиском, працює в атмосфері постійних негативних інформаційних кампаній і провокацій. Тому до даної новини я ставлюся спокійно. Зрештою система адміністративних судів пережила вже не одну реформу. Так що нехай тепер парламент визначається відповідно до регламентних процедур", - написав він.

Вовк додав, що суд продовжує працювати в штатному режимі.

Що запропонував Зеленський у своєму законопроекті

  • Сьогодні президент вніс до Верховної Ради як невідкладний законопроект "про ліквідацію Окружного адміністративного суду міста Києва".
  • В ОП зазначили, що ОАСК втратив до себе довіру через скандали з "плівками", корупцію пов'язаних осіб із забитими грошима сейфами і численних сумнівних рішень.
  • Там також додали, що стара і неефективна судова система не здатна забезпечити запит українців на справедливість, вона втратила довіру громадян України і вимагає повного очищення.