Питання про відставку міністрів розглянуть на засіданні фракції "СН" \ фото УНІАН

Перший заступник голови фракції "Слуга народу" Олександр Корнієнко зазначає, що сьогодні на засіданні фракції "Слуга народу" буде розглянуто питання щодо відставки трьох міністрів.

Читайте також"Слуги народу" у понеділок обговорять відставку СтепановаЯк передає кореспондент УНІАН, про це він сказав під час брифінгу.

"Ми зараз збираємо підписи щодо позачергового засідання пленарного, яке ми будемо просити призначити на завтра після звичайного засідання", - нагадав депутат і додав, що ймовірно, це засідання буде призначене на 16:00.

Відео дня

На цьому засіданні, зазначив Корнієнко, має бути розглянуто заяви про відставку за власним бажання від міністра розвитку економіки, торгівлі і сільського господарства Ігоря Петрашка і міністра інфраструктури Владислава Криклія, а також подання від прем'єр-міністра Дениса Шмигаля про відставку міністра охорони здоров’я Максима Степанова.

"Сьогодні буде фракція. Фракція буде відбуватися з 18:15 до ... 20:00-21:00. І там ці питання будуть розглядатися", - сказав Корнієнко.

Він додав, що на фракції розглянуть і питання щодо законопроектів, якщо у депутатів на це залишаться "час і сили".

На уточнення, які наразі є питання до Криклія та Петрашка, Корієнко зазначив, що думки щодо роботи Петрашка різняться. "Є ті, хто позитивно оцінювали діяльність. Є ті, в кого були претензії щодо недостатньої системності в роботі. На початку це точно був не дуже ґрунтовний рівень співпраці з Верховною Радою. Я думаю, що такі претензії можна до будь-кого з міністрів висловити", - сказав він.

Щодо Міністерства інфраструктури депутат зауважив, що у його віданні є дуже багато підприємств, перш за все, "Укрзалізниця". "І ситуація, яка там розгортається і не згортається вже тривалий час, теж потребує уваги з боку уряду", - додав Корнієнко.

Водночас він зазначив, що кандидати, які пропонуються на ці посади, не є "вигаданими з повітря". "Це люди, які вже досягнули результатів в цій сфері, але на інших ділянках роботи. І Кубраков, і Любченко - вони якраз, можна сказати, з цієї системи. Це певний кадровий резерв, який всередині був напрацьований. Так само, як і Ляшко, який обговорюється на посаду міністра охорони здоров'я", - сказав Корнієнко.

Він також зазначив, що планує підтримувати відставку Степанова.

На засідання фракції запрошено ймовірних кандидатів на посади міністрів.

Вас також можуть зацікавити новини