НАБУ затримало Кузьміних / фото НАБУ

Правоохоронці затримали нардепа від "Слуги народу" Сергія Кузьміних, якого підозрюють в отриманні хабара у 558 тис. грн.

Про це повідомляє прес-служба Національного антикорупційного бюро.

"Щойно НАБУ і САП затримали чинного нардепа за підозрою в одержанні 558 тис. грн неправомірної вигоди", - йдеться у повідомленні.

Нардеп перебував у розшуку / фото НАБУ

Зазначається, що нардепу, який перебував у розшуку за переховування від правоохоронців, буде вручено клопотання про обрання запобіжного заходу.

Пізніше адвокат Кузьміних Лариса Криворучко заявила журналістам "Страни", що нардеп з нею сам прийшов до НАБУ.

"Близько півгодини ми чекали у приймальні - ми вимагали, щоб нам підтвердили або спростували інформацію про те, що він перебуває в розшуку. До нас ніхто не виходив, а потім вийшли кілька детективів і сказали, що затримують Кузьміних. Але у класичному розумінні затримання його ніхто не затримував. Ми зараз разом сидимо в кабінеті НАБУ. І нібито відбувається затримання. Хоча навіть на фото, які вони опублікували, видно, що ми стоїмо у приймальні НАБУ. Вони надають ЗМІ необ'єктивну інформацію", - каже Криворучко.

Згодом у коментарі "Україна24" заступниця начальника прес-служби Національного антикорупційного бюро України Маргарита Живага підтвердила, що Кузьміних прийшов у супроводі адвоката. Йому вручили копію підозри особисто.

Щодо подальших дій вона сказала, посилаючись на інформацію Спеціалізованої антикорупційної прокуратури, що вже сьогодні відбудеться судове засідання у справі. Воно призначено на 15:00.

Як повідомляв УНІАН, 28 січня правоохоронці викрили Кузьміних на одержанні хабаря у 558 тис. грн. За даними слідства, депутат отримав кошти за сприяння в укладенні контрактів між приватними компаніями і лікарнею у Житомирській області.

31 січня генпрокурор підписала повідомлення про підозру Кузьміних за ч. 2 ст. 369-2 КК України (зловживання впливом).

3 лютого НАБУ оголосило його в розшук. У бюро зазначали, що таке рішення ухвалено через систематичну неявку підозрюваного на виклики правоохоронних органів, відсутність його за місцем проживання, переховування від детективів.

Адвокат Кузьміних заявила, що той перебуває у лікарні.

Вас також можуть зацікавити новини: