Ілля Кива / фото УНІАН

Народний депутат від "Опозиційної платформи - За життя" Ілля Кива заявляє, що йому "хотіли підкинути заборонені предмети".

Про це він написав у своєму Telegram-каналі.

"Черговий провал влади в спробі моєї провокації. Влада шукає будь-яку можливість моєї дискредитації і провокування на конфліктні дії. Сьогодні вони хотіли підкинути мені заборонені предмети і речі для подальшого кримінального переслідування. Чергова штанга влади, як загалом і в усьому, за що вони беруться", – написав нардеп, додавши в кінці нецензурні вирази.

До свого посту Кива також додав відеозапис з місця подій.

На відео він, зокрема, звертається до правоохоронців з питанням, чи є до нього, як до народного депутата, "якісь претензії". У відповідь вони пояснюють йому, що до нього претензій немає, і що сталося порушення правил дорожнього руху.

"Сьогодні співробітниками Національної поліції був зупинений мій автомобіль з претензією на те, що мій автомобіль і документи в ньому є незаконними. Була викликана слідчо-оперативна група, проїзд моєї машини був заблокований, зараз з'ясовуються обставини... Приїхавши на місце, слідчо-оперативна група упевнилася в законності всіх моїх документів, і на сьогоднішній момент, виходить, до мене, як до народного депутата, ніяких питань немає", – сказав депутат.

Читайте такожКиву не затримували, а зупинили авто, у якому він їхав - джерело в "ОПЗЖ"Він також додав, що патрульна служба "дописує протокол про вчинення нібито, з їхніх слів, дорожньо-транспортного порушення".

"До мене ніяких питань немає. Я вважаю, що на сьогоднішній день йде системний тиск, і всіляко намагаються мене вивести зі стану рівноваги, спровокувати на конфлікт... Провокація з боку МВС провалилася", – резюмував Кива.

Як повідомляв УНІАН, сьогодні, 1 листопада, джерела УНІАН у правоохоронних органах підтвердили, що поліцейські зупинили авто з Кивою. За словами джерела, Кива поки не затриманий.

У поліції Києва УНІАН повідомили, що з'ясовують обставини цієї ситуації.