Зеленський очолив рейтинг довіри / president.gov.ua

Президент України Володимир Зеленський очолює рейтинг довіри серед національних політиків.

За результатами опитування, проведеного Соціологічною групою «Рейтинг», рейтинг довіри серед національних політиків очолює чинний президент Володимир Зеленський. Йому довіряють 41% респондентів, а не довіряють – 53%. 27% опитаних довіряють колишньому прем''єр- міністру Володимиру Гройсман, водночас 63% – йому не довіряють.

Нинішньому прем’єр-міністру Денису Шмигалю довіряють лише 11%, чверть не знають його, і більше половини йому не довіряють.

Відео дня

Читайте такожВідвідування двох і більше штатів: стало відомо, коли може відбутися візит Зеленського до США

За результатами опитування, лідеру партії «Опозиційна платформа — За життя» Юрію Бойку довіряють 23%, не довіряють — 57%, меру Києва Віталію Кличку – 22% і 67% відповідно, голові Верховної Ради Дмитру Разумкову – 21% і 46% відповідно (ще 23% — його не знають), лідеру партії «Батьківщина» Юлії Тимошенко – 20% і 74% відповідно, лідеру партії «Європейська солідарність» Петру Порошенку – 19% і 76% відповідно. Також 11% респондентів довіряють заступнику глави Адміністрації президента часів Віктора Януковича Андрію Портнову, але 41% – його не знають, ще 42% – не довіряють йому.

Довідка. Соціологічна група «Рейтинг» провела опитування 15-20 липня. Метод особистого формалізованого інтерв’ю (face-to-face) опитано 2000 респондентів віком від 18 років і старші в усіх областях, крім тимчасово окупованих територій Криму та Донбасу. Похибка репрезентативності дослідження: не більше 2,2%.

Як повідомляв УНІАН, більшість українців, за даними соціологів, готові віддати свої голоси за Володимира Зеленського, якщо вибори відбувалися б найближчим часом.