Разумков нагадав, що зараз переговори відбуваються в онлайн-режимі / Фото УНІАН

Голова Верховної Ради України Дмитро Разумков не бачить сенсу переносити з Мінська перемовини Тристоронньої контактної групи з врегулювання ситуації на Донбасі.

Як передає кореспондент УНІАН, про це він сказав в ефірі одного з каналів.

Відповідаючи на питання щодо доцільності перенесення переговорного майданчика з Мінська у інше місто через ситуацію в Білорусі, спікер зауважив: "Моя особиста позиція - ні... Це було і раніше, коли ще не було COVID-19, були розмови: Астана, ще якісь міста називалися. Я думаю, що зміна локації не повпливає на якість роботи".

Разумков підкреслив, що на сьогодні взагалі на бачить сенсу у якихось переносах, адже наразі перемовити відбуваються в онлайн-режимі.

"Це алогічно сьогодні - змінювати місце, назву. Тому що, фактично, місце зустрічі і так не є білоруським або українським, або в якійсь іншій європейській державі", - підсумував голова ВР.

Читайте такожКравчук констатував, що Мінські угоди виконати неможливо

Можливе перенесення переговорів з Мінська: що було раніше

  • 26 серпня голова української делегації у ТКГ Леонід Кравчук висловив думку, що зараз не на часі говорити про перенесення переговорів з Мінська. Відповідаючи на запитання, чи не йдеться про перенесення перемовин з Мінська у інше місце, іншу країну з огляду на ситуацію в Білорусі, Кравчук зазначив: "Це питання обговорюється... Ідеї різні. Але ми поки що працюємо у відеорежимі і для нас це питання не є важливим. Ось коли ми почнемо працювати фізично і побачимо, що відбувається, або що відбулося в Білорусі, тоді можна буде ставити питання про перенесення чи не перенесення. Зараз це питання не є актуальним".

  • Сьогодні, 15 вересня президент України Володимир Зеленський заявив, що говорити про можливе перенесення переговорів ТКГ з Мінська наразі не на часі. "З приводу перенесення засідань Тристоронньої контактної групи з Мінська до Австрії. Мені здається, що сьогодні через COVID-19 неважливо, де люди збираються, якщо є результат. Сьогодні ми працюємо у форматі онлайн, у відеоформаті ми зустрічаємось", - заявив він. Зеленський зазначив, що Австрія дуже підтримує Україну, в тому числі і щодо санкцій проти РФ, та Україна дуже вдячна за це, але питання про перенесення переговорів ТКГ з Мінська "зараз дуже рано обговорювати".