Президент назвав успішним рух України для посилення морської авіації / Ілюстрація REUTERS

Президент Володимир Зеленський заявив, що будівництво першого корпусу українського корвета, яке розпочато в Туреччині, завершиться до кінця 2023 року.

Як передає кореспондент УНІАН, про це глава держави сказав під час виступу в Одесі на урочистих заходах з нагоди Дня Військово-Морських Сил Збройних Сил України.

Читайте такожУкраїна не допустить обмеження судноплавства в Чорному морі з боку Росії - Зеленський

Відео дня

Президент назвав успішним рух України щодо посилення морської авіації. "Ми очікуємо вже незабаром отримати сучасні та ефективні безпілотні літальні апарати Bayraktar. Українські екіпажі для них вже завершують підготовку в Турецькій Республіці", - сказав Зеленський.

"Наші турецькі друзі активно підтримують і розвиток корабельного складу Військово-Морських Сил України. Перший корпус нашого сучасного корвета вже закладений в Туреччині та буде добудований на українській верфі до кінця 2023 року", - додав він.

"Сі Бриз-2021": що необхідно знати

  • 28 червня в Одесі стартували міжнародні навчання "Сі Бриз-2021". Це наймасштабніші навчання за 20 років.
  • За словами представника ГУР МО України Вадима Скібіцького, Росія намагається протидіяти навчанням "Сі Бриз-2021" усіма можливими способами та для спостереження за міжнародними морськими маневрами РФ вивела в море весь корабельний склад Чорноморського флоту.
  • 7 липня 2021 року Зеленський заявив, що Україна завдяки міжнародним військовим навчанням "Сі Бриз-2021" не допустить обмеження свободи судноплавства у Чорному морі з боку Росії.
  • Довідка. Sea Breese - багатонаціональні військові навчання, які проводяться на території України починаючи з 1997 року. Організаторами навчань виступають Україна і США.