Гордон: наступники Путіна можуть бути небезпечнішими за нього самого / REUTERS

Наступники президента РФ Володимира Путіна не поспішатимуть повертати окуповані Донбас і Крим, після його відходу до Кремля можуть прийти інші люди, ворожі щодо України.

Таку думку висловив журналіст Дмитро Гордон в ефірі телеканалу "Україна 24".

Гордон допустив, що нове керівництво РФ може проводити гіршу політику, ніж нинішній президент РФ.

Відео дня

"Там підростають такі запеклі відбиті хлопці як Прилепін, антиукраїністи. Тому я не чекаю найближчим часом якихось зрушень. Справа в тому, що навіть якщо Путіна не буде, навіть якщо Навальний прийде до влади... Навальний такий же російський шовініст, як і Путін, якщо не більше. І України для Навального теж не існує. Щоб ми не живили себе якимись ілюзіями. Хоча він, звичайно, проти Путіна, він розкриває всі рани й промахи цього режиму, корупцію. Але це не означає, що якщо завтра раптом Навальний стане президентом Росії, ми тут же Крим отримаємо і Донбас. Та ні, можемо ще чогось недорахуватися", - зазначив Гордон.

Читайте також"Моторошна анкета": Гордон стверджує, що Порошенко схожий на агента КДБ та назвав причини

Він також спрогнозував, що Путін не наважиться відкрито вдертися в Україну, але зробимо все для погіршення її відносин з країнами-сусідами.

"Вони розуміють, що пряме вторгнення Росії сьогодні неможливо на територію України, але існують же гібридні методи ведення війни. І зокрема це підрив відносин України з сусідами", - сказав він.

Як повідомляв УНІАН, раніше Гордон назвав три напрямки, з яких Росія може напасти на Україну.