Порошенко блокує виділення грошей для "Украероруху «і АП» Бориспіль" / фото ua.depositphotos.com

Міністр інфраструктури Олександр Кубраков заявив, що народний депутат, голова партії "Європейська солідарність" Петро Порошенко особисто блокує рішення про підтримку авіаперевезень в Україні.

Про це міністр повідомив на своїй сторінці в соціальній мережі Facebook.

"Вчора всі парламентські фракції домовилися про те, що на час реальних загроз з боку Росії в Україні буде створена оборонна коаліція, яка захищатиме виключно українські інтереси. Однак через особисті упередження та інтереси деяких депутатів важливі для держави рішення блокуються", - написав Олександр Кубраков.

Відео дня

Зокрема, мова йде про те, що в середу парламентарії повинні були проголосувати за рішення, яке дозволило українським авіаперевізникам отримати спеціальні умови від ДП "Украерорух" і ДП МА "Бориспіль". Обсяг необхідної підтримки - 800 млн гривень.

"Це системний підхід держави, стимулюючий ринок і захищає його від можливих ризиків", - уточнив міністр Кубраков.

За його словами, авіаперевезення - це низькомаржинальний ринок. І саме він потрапив під найсильніший удар через обмеження по пандемії COVID-19. "На тлі гібридної війни авіаперевезення можуть зупинитися першими, і не через військові загрози", - вважає міністр.

"Нагадаю, спільними діями Уряду, Парламенту та авіабізнесу в ці тижні ми змогли запобігти кризі авіаперевезень, викликаній коливаннями на ринку страхових послуг. Зараз страхові премії по повітряних суднах, які використовуються на території України, збільшені від 7 до 12 разів (з 285 доларів США в день на 1-е судно до 3 198 доларів США в день на судно). Небо відкрите, авіасполучення українських міст з ключовими містами Європи збережено. Зараз нам необхідно діяти так само швидко і системно і запобігти руйнуванню цілої галузі", - додав Кубраков.

"На жаль, сьогодні політичні інтриги взяли гору над здоровим глуздом і інтересами держави. Ми закликаємо Верховну Раду прислухатися до нашої позиції, об'єднатися навколо сучасних загроз і захистити інтереси держави в непрості часи", - резюмував міністр інфраструктури.