Посадовців АРМА підозрюють у заволодінні речових доказів / фото прес-служба Офісу генпрокурора

Керівника та посадовців Національного агентства України з питань виявлення, розшуку та управління активами, одержаними від корупційних та інших злочинів (АРМА) підозрюють у заволодінні 400 тис. доларів речових доказів.

Про це повідомили у прес-службі Офісу генерального прокурора.

Так, повідомлено про підозру тимчасово виконуючому обов’язки голови АРМА, його заступнику, начальнику управління відомства, двом адвокатам та громадянину за фактами заволодіння грошовими коштами організованою групою в особливо великих розмірах (ч. 5 ст. 191 КК України).

Відео дня

За даними слідства, посадовці АРМА, особи, які здійснюють адвокатську діяльність, та громадянин протягом листопада-грудня 2020 року заволоділи майже 400 тис. доларів. Ці кошти були речовими доказами в ряді кримінальних проваджень та передані в управління АРМА. На підставі підроблених судових рішень вони перерахували ці грошові кошти на банківські рахунки осіб, які не є учасниками кримінального провадження.

Читайте такожСуд арештував майно компаній, пов'язаних з екс-главою МВС часів Януковича Захарченком

Наразі готується подання до суду про обрання зазначеним шести особам запобіжних заходів.

Згідно з інформацією на сайті АРМА, тимчасово виконуючий обов'язки голови Нацагентства є Віталій Сигидин.

Як раніше повідомляв УНІАН, невідомі скоїли напад на заступника голови Агентства з розшуку та менеджменту активів Володимира Павленка.