Очільник КСУ зустрівся з західними дипломатами / Прес-служба КСУ

Голова Конституційного Суду України Олександр Тупицький зустрівся з представниками США, ЄС та Японії.

Читайте такожСудді КСУ прийняли рішення в "справі про незаконне збагачення" у власних інтересах – заява НАЗК

Про це повідомляється на сайті КСУ. Зазначається, що 27 жовтня Суд відвідали Повноважний Посол Японії в Україні Такаші Кураі, Голова Представництва Європейського  Союзу в Україні, Посол Матті Маасікас та тимчасовий повірений у справах США в Україні Крістіна Квін.

Відео дня

Як вказано на сайті КСУ, у ході зустрічей сторони обговорили низку питань діяльності Конституційного Суду «в аспекті відповідності конституційним правилам та принципам мети створення та завдань системи антикорупційних органів».

Про зустріч відзвітували в посольстві США.

«Було обговорено низку питань, що становлять взаємний інтерес, зокрема важливість прозорості та підтримання реформ, запроваджених після Революції Гідності у 2014 році», - вказано в повідомленні прес-служби посольства в Facebook.

Зустрічі відбулись на тлі новин про те, Конституційний суд ухвалив рішення у справі про подання 47 народних депутатів України, скасувавши статтю 366-1 Кримінального кодексу, якою передбачається кримінальна відповідальність за недостовірне декларування.

Прес-служба КСУ

Скасування відповідальності за недостовірне декларування: що відомо

  • 27 жовтня Конституційний суд ухвалив рішення у справі про подання 47 народних депутатів України, скасувавши статтю 366-1 Кримінального кодексу, якою передбачається відповідальність за недостовірне декларування.
  • Рішення набирає законної сили з моменту його ухвалення.
  • Як зазначив у своєму Telegram-каналі член Наглядової ради АТ "Укрзалізниця" Сергій Лещенко, суд за поданням депутатів від "ОПЗЖ" і "За майбутнє" скасував антикорупційну реформу.
  • "На закритому засіданні у вівторок КС проголосував за скасування статті 366-1 Кримінального кодексу (недостовірне декларування), незаконного збагачення, електронного декларування, повноважень НАЗК. Проект був розданий вранці і проголосований. Такого не було навіть при Януковичі. Проти виступили лише четверо суддів: Лемак, Первомайський, Колесник і Головатий", - повідомив Лещенко.
  • Водночас представник Верховної Ради України у Конституційному суді Ольга Совгиря наголосила, що це рішення було прийнято з кричущими процесуальними порушеннями та є сумнівним за змістом. "На жаль, у зв'язку з сьогоднішнім рішенням КСУ щодо антикорупційного законодавства Україна ризикує бути втягнутою в грандіозний міжнародний скандал", - написала вона у Facebook.