Єрмак розповів деталі ідеї про відповідальність за публікацію прослуховувань чиновників / фото УНІАН

Українське законодавство повинно забезпечити захист іноземним партнерам від незаконного прослуховування їхніх розмов з українськими топ-чиновниками.

Про це голова Офісу президента Андрій Єрмак заявив в коментарі виданню Новое время.

"Думаю, всі розуміють, що така публікація [розмов] може завдати шкоди національним інтересам України і погіршити відносини нашої країни з іншими державами. Будь-які іноземні партнери України повинні бути впевнені, що нічого з їхніх розмов з українськими лідерами не буде опубліковано", - розповів Єрмак.

Відео дня

Єрмак уточнив, що поки напрацювань немає, є тільки ідея. Перед написанням проекту закону в оточенні президента Володимира Зеленського мають намір проконсультуватися з експертами.

Читайте такожОбережно, вас записують. Чи можна заборонити «зливи» розмов політиків

"Мета цієї ініціативи - прибрати токсичність з іміджу України, перестати асоціюватися з плівками і скандалами. І тут неважливо, публікуються записи для досягнення внутрішніх українських політичних цілей або геополітичних результатів. У будь-якому випадку, є велика загроза для інтересів нашої країни", - уточнив голова ОП.

Він додав, що запропонована ініціатива не буде стосуватися публікації аудіозаписів розмов, які свідчать про скоєння злочину вищими посадовими особами України, зокрема корупційних.

Також вона не буде поширюватися на роботу журналістів і не становитиме загрози для свободи слова.

Як повідомляв УНІАН, голова Офісу президента Андрій Єрмак ініціює кримінальну відповідальність за публікацію таємно записаних розмов чиновників.