Вадим Рабінович / фото zagittya.com.ua

Народний депутат України, співголова фракції "Опозиційна платформа - За життя" Вадим Рабінович звернувся до Верховної Ради із закликом звернутися до міжнародних кредиторів з вимогою хоча б рік не вимагати від нас погашення зовнішніх боргів.

Про це повідомляється на сайті політсили "Опозиційна платформа – За життя".

"Шановні народні депутати! Я звертаюся зараз до вас незалежно від фракцій, політичної приналежності й поглядів - я звертаюся до вас як до громадян держави Україна! Ми сьогодні перебуваємо у важкій економічній ситуації, яка, крім багатьох факторів, посилюється ще й поширенням коронавірусу та абсолютною тупістю уряду, який просто не може керувати країною в такий складний період!" - заявив парламентарій, виступаючи з парламентської трибуни у вівторок, 15 вересня.

Читайте такожРабінович розкритикував принципи роботи депутатів монобільшості перед початком четвертої сесії ВР

Рабінович наголосив, що парламент не може сидіти, склавши руки, і просто спостерігати за тим, що відбувається – парламент просто зобов'язаний вже сьогодні хоч чимось допомогти українцям.

"Сьогодні я вийшов до вас з такою пропозицією: на період до стабілізації ситуації призупинити виплати за зовнішніми боргами (а вони є безпрецедентними!), звернутися до наших кредиторів з вимогою не вимагати від нас погашення боргів хоча б на той період, поки ми не поміняємо уряд й не змінимо ситуацію. Це вкрай важливо для того, щоб наші люди могли хоч якось протриматися!" - заявив співголова фракції "Опозиційна платформа - За життя".

Рабінович звернув увагу колег по парламенту на той факт, що в такий складний період уряди багатьох країн світу підтримують своїх громадян грошима.

"Уряди роблять все можливе, щоб громадяни могли протриматися, змогли вижити! А як ми допомагаємо своїм громадянам? Я скажу як – уряд забирає у них останні гроші, щоб виплатити борги зовнішнім кредиторам!" - обурився політик.

Співголова фракції "Опозиційна платформа - За життя" звернувся до Верховної Ради "від імені всіх тих, хто сьогодні вже не в змозі прогодувати свої сім'ї: ми більше не можемо нести на своїх плечах шалену економічну політику постмайданного періоду!".

"Тому давайте сьогодні, зараз, приймемо єдино правильне рішення і дамо людям хоча б рік на те, щоб вони змогли оговтатися, трошки піднятися з колін і перестати боятися завтрашнього дня. Якщо ми зупинимо хоча б один рік (!) виплати за набраними урядами зовнішніми кредитами, то кожній українській родині ми зможемо додати на виживання понад 1000 доларів! Це реально вже зараз!"- закликав Вадим Рабінович.

Звернув увагу колег народний депутат і на ще одне найважливіше питання.

"Скандальний закон про затиск рота медіа все-таки внесений на розгляд парламенту. Але ж "зелені кнопочки" обіцяли цього не робити! Нагадаю, цей закон має на увазі наступне: ви будете вбивати країну, але говорити про це нікому не буде дозволено; ви будете "мати право на помилку", а говорити про це нікому не буде дозволено! Та ви взагалі багато чого обіцяли ... Так зробіть хоч щось! Так, ви один раз "зробили нас разом", але такого більше не буде!"- закликав Рабінович.