Суд не зміг оштрафувати Зеленського / Фото УНІАН

Президент України Володимир Зеленський заявив, що безвідносно до рішення суду сплатить штраф за порушення карантину у Хмельницькому.

Про це повідомляє прес-служба Офісу президента.

«Як громадянин України відчуваю свою відповідальність за порушення карантину в Хмельницькому. Добровільно сплачу на рахунок закладу харчування суму, яка співвідносна з сумою штрафу. Водночас у разі винесення судом рішення про притягнення мене до адміністративної відповідальності виконаю його, як це передбачено законом України», – запевнив Зеленський.

Відео дня

Читайте такожЗеленського не змогли оштрафувати за порушення карантину у кафе

Як повідомляв УНІАН, у Telegram-каналі Офісу президента 3 червня було оприлюднено фото, на якому зображений Зеленський за одним столиком із керівником ОП Андрієм Єрмаком, першим заступником керівника ОП Сергієм Трофімовим, головою Хмельницької ОДА Дмитром Габінетом та мером Хмельницького Олександром Симчишиним. «Президент Володимир Зеленський прогулявся центральною частиною міста Хмельницького і скуштував каву в місцевій кав’ярні», - повідомила прес-служба.

Станом на 3 червня уряд заборонив діяльність з надання послуг громадського харчування у приміщеннях до 5 червня. Дозволялося працювати тільки літнім майданчикам, зокрема під тентами, а за одним столом дозволялося перебувати не більш ніж чотирьом відвідувачам одночасно.

Читайте такожЗеленський заявив, що йому виписали штраф за відвідання кав’ярні у Хмельницькому

4 червня заступник міністра внутрішніх справ Антон Геращенко повідомив, що поліція розгляне питання про можливе порушення карантинних норм Зеленським і чиновників, які його супроводжували під час відвідування кав’ярні в Хмельницькому, і притягнення їх до відповідальності.

10 червня Нацполіція повідомила, що склала адмніпротоколи на Зеленського, Єрмака, Трофімова, головного державного санітарного лікаря Віктора Ляшка, Габінета і Симчишина, які всупереч карантинним обмеженням відвідали кафе у Хмельницькому.

19 червня Хмельницький міськрайонний суд зупинив адміністративне провадження щодо порушення Зеленським правил карантину і закликав Верховний суд вирішити питання звернення до Конституційного суду для офіційного тлумачення положення Конституції, що передбачає недоторканність глави держави.