Фото УНІАН

Відмова глави НАБУ Артема Ситника підкоритися рішенню Конституційного Суду і подати у відставку - це плювок в обличчя правоохоронної та судової системи, офісу президента і главі держави.

Таку думку в ефірі каналу "112 Україна" озвучив народний депутат (фракція "Слуга народу") Олександр Дубінський.

«Я з подивом спостерігаю за реакцією всіх гілок влади на те, що відбувається. По суті, корупціонер Ситник плюнув в обличчя правоохоронної та судової системи, офісу президента і президента особисто. Тому що вищим судом в Україні є Конституційний суд. І його рішення, яке скасовує будь-який законодавчий акт, є остаточним і безповоротним", - розповів політик. 

Відео дня

За його словами, цей акт вже не має права на існування, а люди, які призначені на підставу такого акту автоматично, втрачають свої повноваження. 

"Замість цього ми бачимо нігілістичну позицію Ситника, який на наших очах перетворює НАБУ з правоохоронної в політичну структуру. Більш того, фактично узурпує там позицію, до якої вже не має ніякого відношення», - обурений Дубінський. 

Він підкреслив, що при нормальному підході до виконання законів такий демарш назвали б державним переворотом. 

"Я вражений тією позицією, яку зараз займає держава. Вони удають, що нічого не відбувається. Ця тема не піднімається генпрокурором, хоча мала бути відкрита кримінальна справа за статтею "присвоєння повноважень" ДБР. Тільки вдумайтеся: корупціонер Ситник (це визнано судом у грудні минулого року) привласнює собі повноваження керівника одного з ключових правоохоронних органів в країні. Це захоплення влади. А сама влада проковтує це, вдаючи, що нічого не відбувається», - вважає нардеп. 

На його думку, Ситник демонструє, що знаходиться поза українським правовим полем. 

«У наявності те саме зовнішнє управління, яке вже перейшло в пряме ігнорування українських законів", - заявив Олександр Дубінський.