Ігор Терехов / фото УНІАН

У ЦВК не сумніваються, що Ігор Терехов є переможцем виборів

Про це в ефірі "Українського радіо Харків" 4 листопада сказала член ЦВК Ірина Єфремова, повідомляють "Харківські Вісті".

За словами Ірини Єфремової, нібито виявлені "опорою" можливі порушення жодним чином не можуть вплинути на результат виборів.

Відео дня

"Ми говоримо про 50% і один голос (для перемоги в першому турі - УНІАН), на сьогоднішній день відрив - 0,66%, 1900 голосів, навіть якщо вони перерахують, це ніяк не вплине на результат виборів", - зазначила представниця ЦВК.

Тепер, вважає Ірина Єфремова, відповідно до закону, має відбутися сесія міської ради, де буде оголошено результати виборів.

Нагадаємо, зараз Харківський окружний суд розглядає позови кандидата в мери Михайла Добкіна, в яких той вимагає перерахунку голосів, посилаючись на виявлені порушення. Станом на ранок 4 листопада суд розглянув 6 позовів і всі їх відхилив за відсутністю фундаментальної доказової бази.

При цьому ані сам кандидат Добкін, який ініціював позови, ані його представники не були присутні на вчорашньому судовому засіданні.

Раніше повідомлялося, що згідно з офіційними результатами виборів мером Харкова став Ігор Терехов. Також повідомлялося, що в Комітеті виборців України вважають вибори мера Харкова такими, що пройшли без системних порушень.