Андрій Єрмак / фото УНІАН, В'ячеслав Ратинський

Керівник Офісу президента Андрій Єрмак розповів про очікування від зустрічі політичних радників лідерів "нормандської четвірки" (Україна, Німеччина, Франція та Росія).

Про це він заявив під час онлайн-включення в ефірі програми "Свобода слова" на телеканалі ICTV.

"Українська делегація вирушає післязавтра до Парижу, де відбудеться зустріч політичних радників лідерів "нормандського формату". По-перше, я хотів би сказати, що це дуже сильний, потужний сигнал, що нарешті вдалося розблокувати "нормандський формат", і він буде відбуватися в реальності. Всі представники підтвердили свою участь", – сказав він..

"Також я хотів би розвіяти деякі фейки, які останнім часом, а саме сьогодні почали з'являтися, і на жаль, у тому числі, в українських ЗМІ, що нібито Україна була вимушена прийняти якусь вимогу когось про відклик законопроекту про засади державної політики перехідного періоду. Я не знаю, хто як, а я можу сказати, що ця влада приймає вимоги тільки українського народу. А основна вимога сьогодні українського суспільства – це зробити все для того, щоб запобігти ескалації, над чим ми працюємо 24/7", – додав Єрмак.

За його словами, Україна очікує на активну позицію міжнародних партнерів під час обговорення.

"Що стосується безпосередньо нашої позиції, я вважаю і сподіваюся, що, по-перше, наші партнери: Німеччина та Франція будуть займати на цих перемовинах проактивну позицію. І сьогодні ми не маємо часу, багато можливості для того, щоб дуже довго про це говорити. Тому я вважаю, що наші партнери і ми будемо єдині в нашій позиції. І що ми будемо мати можливість говорити й про режим припинення вогню", – заявив Єрмак.

Читайте такожОчільниця МЗС Німеччини: ми зробимо все для перезапуску нормандського форматуЯк повідомляв УНІАН, зустріч політичних радників "нормандської четвірки" запланована на 26 січня у Парижі.

Вас також можуть зацікавити новини: