Міжнародний день миротворців відзначається ООН щороку 29 травня \ фото Генштаб ЗСУ

Президент Володимир Зеленський заявив, що Україна у час надзвичайних викликів не тільки не полишатиме участь в операціях Організації Об’єднаних Націй (ООН), а й надалі посилюватиме свій внесок у міжнародний мир та безпеку.

Читайте такожПостпред України в ООН вважає малореалістичним розміщення миротворців на Донбасі

Про це йдеться у його привітанні до українських миротворців та ветеранів миротворчих операцій із Міжнародним днем миротворців ООН, розміщеному на сайті глави держави.

Відео дня

«Сьогодні ми віддаємо шану самовідданості й самопожертві військовослужбовців і цивільного персоналу, які несуть нелегку службу по всьому світу, виконуючи благородну місію із підтримання міжнародного миру та безпеки», - йдеться у вітанні.

Зеленський відзначив, що високий професіоналізм та бездоганні морально-ділові якості українських миротворців, достойне виконання ними завдань у неспокійних куточках нашої планети гідно оцінені всіма державами-членами ООН.

«Мирні жителі на різних континентах знають та пам'ятають про доблесть, миролюбність і гуманізм українських воїнів-миру, їх готовність завжди прийти на допомогу та зробити усе можливе для полегшення страждань цивільного населення і примирення ворогуючих сторін», - підкреслив глава держави.

За його словами, у час надзвичайних викликів Україна не тільки не полишатиме участь в операціях ООН, а й надалі посилюватиме свій внесок у міжнародний мир та безпеку.

«Вічна пам’ять та слава усім, хто віддав своє життя під час миротворчих операцій ООН. Упевнений, що українські миротворці й надалі віддано служитимуть ідеалам гуманізму, мирного існування та захисту життя людей. Бажаю вам та вашим родинам міцного здоров’я, добробуту та успіхів у важливій справі, покладеній на українських миротворців», - резюмував він.

***Міжнародний день миротворців святкується ООН щороку 29 травня. В Україні офіційно відзначається з 2003 року.