Вакарчук покинув фракцію "Голос" / фото УНІАН

Народний депутат Святослав Вакарчук прокоментував свій "вимушений і формальний" спосіб складання депутатського мандату.

Про це йдеться в повідомленні на його сторінці у Facebook.

Вакарчук нагадав, що 11 червня він написав заяву про складання мандата народного депутата України, але 18 червня Верховна Рада більшістю не підтримала постанову про припинення його депутатських повноважень.

Відео дня

Він подякував кожному депутату, який проголосував "за". "Це було виявом поваги до мого рішення", - зазначив депутат.

Читайте такожВакарчук вийшов із власної фракції "Голос"

"Оскільки власні рішення я не змінюю, то єдиний вибір, який ВР мені залишила за законом, це: спочатку вийти з фракції, а потім бути виключеним з’їздом партії з виборчого списку, що, згідно з Конституцією, автоматично призведе до втрати мною депутатського мандату", - пояснив Вакарчук.

Він також зауважив, що замість нього до парламенту зайде наступний по списку кандидат в депутати, - юрист Аліна Свідерська. За словами Вакарчука, вона "висококласна спеціалістка з енергетики, випускниця Кембриджу".

"Такий спосіб складання депутатського мандату - вимушений і формальний. І мені шкода, що частина парламентарів залишила мені саме цей варіант. Але це вже їхня відповідальність. Як і казав раніше, залишаюсь членом партії "Голос" і зроблю все від себе залежне, щоб партія розвивалась і була успішною", - написав Вакарчук.

Як повідомляв УНІАН, 11 червня Вакарчук заявив, що зареєстрував заяву про складання повноважень народного депутата.

Водночас він наголосив, що це рішення жодним чином не означає, що він припиняє політичну діяльність або діяльність в партії "Голос".

18 червня Верховна Рада не змогла достроково припинити депутатські повноваження Вакарчука.

Вакарчук складає мандат уже вдруге - він був обраний до Верховної Ради у 2007 році від блоку "Наша Україна - Народна самооборона", однак у 2008 році добровільно склав депутатські повноваження.

Сьогодні, 19 червня, Вакарчук вийшов зі складу фракції "Голос".