Свою ж присутність у складі партії «Голос» Вакарчук зберігає / УНІАН

Святослав Вакарчук, який нещодавно залишив посаду голови партії «Голос», зареєстрував заяву про складання повноважень народного депутата.

Як передає кореспондент УНІАН, про це він повідомив на брифінгу в Маріїнському парку в Києві.

Читайте такожЗеленський переконаний, що брат Єрмака не торгував державними посадами

Відео дня

«Я сьогодні зареєстрував заяву про складання повноважень народного депутата України. Вона зареєстрована, і сподіваюся, що вона найближчим часом отримає свій належний розгляд», - заявив Вакарчук.

За інформацією LB.ua, рішення було спричинено кількома фактами. Зокрема, Вакарчук відмовився підписувати подання про негайне звільнення з МВС Арсена Авакова, що не сподобалось його однопартійцям. Проте самі депутати називали це «робочими дискусіями». Вакарчук тоді перебував у Львові з матір’ю.

Свою ж присутність у складі партії «Голос» Вакарчук зберігає.

За словами співрозмовників, депутат і музикант повністю відсторонився від участі у парламентському і партійному житті після обрання главою «Голосу» Кіри Рудик.

Крім того, у партії також пов’язують рішення Вакарчука з наближенням місцевих виборів: «частина наших вважає, що «Голосу» потрібне жорсткіше позиціонування і позиції Слави цьому заважають».

Як повідомляв УНІАН, Святослав Вакарчук уже покидав парламент через рік після свого обрання депутатом партії «Нашої України – Народної самооборони» у 2007 році.

Під час парламентської кампанії у 2019 році Вакарчук неодноразово заявляв, що йде в політику "всерйоз і надовго".

"Ми йдемо в українську політику всерйоз і надовго. Ми хочемо впливати на владу. І якщо нам довірить виборець, і ми за це будемо відповідати, ми готові брати на себе будь-яку відповідальність, у тому числі відповідальність за формування уряду, пропозиції прем'єр-міністра, і ми не боїмося цього, і в тому числі я особисто", – сказав він.