Арахамія побажав Верещук, аби вона перемогла / Фото: УНІАН

У фракції "Слуга народу" вважають, що їхній кандидат на мера Києва, депутат від "СН" Ірина Верещук "переможе відомого спортсмена", і збираються вести до Київської міської ради "нових людей".

Як передає кореспондент УНІАН, про це очільники фракції сказали в коментарі журналістам після засідання фракції.

Так, голова фракції Давид Арахамія зазначив, що "за Ірину з самого початку були".

Відео дня

"Тому що жінка-кандидат точно може і буде, і переможе відомого спортсмена... Тому що на ринг вони не вийдуть - фізична сила не може бути застосована, а інтелектуальна сила - ми у своєму кандидаті набагато впевненіше почуваємо себе, ніж опонент", - сказав він.

Арахамія побажав Верещук, аби вона перемогла.

Читайте такожЗеленський зазначає, що Верещук буде "найрозумнішим" та "найсимпатичнішим" кандидатом в мери від "Слуги народу"

"Ми зробимо від нашої фракції, від нашої партії все, що від нас залежить, для того, щоб надати всі можливі ресурси і всіх можливих людей, яких до команди можна долучити, для того, щоб Ірина перемогла, і таким чином, партія "Слуга народу" була представлена у максимальному складі і очолювала місто Київ", - сказав він.

Своєю чергою, голова партії "СН", перший заступник голови фракції Олександр Корнієнко висловив думку, що якщо, враховуючи бачення кандидатів на праймеріз від "СН" на мера, сформувати передвиборчу стратегію для Верещук і стратегію виборчого списку "СН" до Київради, який зараз активно починатимуть формувати, то у партії "СН" "непогані перспективи" по Києву.

"І поборотися, дійсно, за мерське крісло. Зважаючи на всі ті обставини, які ми бачимо зараз у різних опитуваннях і так далі, ми маємо цю велику надію... І поборотися за якісне представлення новими людьми в Київській міській раді. Ми про це багато говоримо, "Слуга народу" буде вести нових людей, без діючих депутатів Київради, без діючих принципів, які вже в Києві трішки всіх втомили: без цих дерибанів, без цієї корупції, без цих схем, "смотрящіх", "прісматрівающіх" і так далі", - сказав він.

Сама Верещук наголосила: "Ми переможемо... Перемога буде за нами".

Як повідомляв УНІАН, 19 травня члени фракції "Слуга народу" звернулись до президента Володимира Зеленського з проханням ініціювати проведення публічних внутрішньопартійних виборів (праймеріз) перед виборами міського голови Києва та інших міст.

Депутати запропонували визначити професійних кандидатів на посади міських голів, які матимуть реальні шанси перемогти корумпованих міських чиновників на місцевих виборах цієї осені.

20 травня Зеленський запевнив, що праймеріз у партії "Слуга народу" перед виборами мера Києва відбудеться, і він підтримуватиме на цих виборах його переможця.

16 липня у внутрішньопартійних праймеріз «Слуги народу» перемогла депутатка Ірина Верещук. Верещук підтримали 83 депутати, Качуру – 3, Дубінського – 41, Тищенка – 30, Гуріна – 15.