Венедіктова не збирається йти з посади / УНІАН

Генеральний прокурор України Ірина Венедіктова заявила, що не писала заяву про свою відставку та не збирається цього робити, вважаючи подібний вчинок безвідповідальним.

Таким чином вона прокоментувала інформацію про свою відставку в інтерв'ю журналісту Савіку Шустерку, пише "Сьогодні".

"Заяви за власним бажанням я не писала. Ні вчора, ні тиждень тому, ні місяць, ні коли мене призначали на посаду. Такої заяви не існує. Більш того, я її і не збираюся писати, тому що це безвідповідально", – підкреслила вона .

Венедіктова додала, що "прийшла не посидіти в кріслах, а прийшла за змінами, у мене є шанс, і я його не втрачу".

"Якщо Верховна Рада прийме рішення, що генеральному прокурору Венедіктовій пора вже йти, вони це зроблять в установленому законом порядку: зберуть підписи, викличуть мене, я відповім на всі питання, вони проголосують, і ми побачимо, що буде. Доти, доки Верховна Рада не проявить свою волю, я залишаюся на посаді генерального прокурора. Мені є, що робити", – запевнила вона.

Венедіктова додала, що зараз займається розробкою стратегії розвитку органів прокуратури, концептом розвитку органів правопорядку.

"А такі чутки, мені здається, що хтось же їх запускає. Я точно знаю, хто", – резюмувала генпрокурор.

Хто така Ірина Венедіктова

  • У 2015 році Венедіктова претендувала на посаду судді Верховного суду. Не пройшла конкурс, оскільки не набрала мінімально необхідні бали.
  • На парламентських виборах влітку 2019 року її було обрано нардепом від "Слуги народу". У партійному списку посідала третю позицію. Працювала радником президента Володимира Зеленського з питань правової політики та правосуддя.
  • В кінці року - 27 грудня - була призначена виконуючою обов'язки директора Державного бюро розслідувань. Пізніше склала депутатські повноваження. З 13 березня увійшла до складу Ради нацбезпеки та оборони.
  • 17 березня парламент голосами 269 депутатів призначив Венедіктову генпрокурором України.