Якщо ВР не заборонить колаборантам з ОПЗЖ відвідувати парламент, це зробить суспільство - нардеп Батенко

Комітет ВР заявляє, що немає законодавчого механізму для заборони участі у засіданнях парламенту фракції ОПЗЖ, діяльності якої призупинена рішенням РНБО. Про це повідомив в ефірі в ефірі національного телемарафону "Єдині новини" Тарас Батенко, народний депутат, співголова депутатської групи "Партія "За майбутнє", яка ініціювала звернення щодо заборони депутатам колишньої ОПЗЖ брати участь в роботі ВР. 

"Ми виступили з цією ініціативою, скерували депутатське звернення щодо заборони колишній фракції "ОПЗЖ" відвідувати пленарні засідання і брати участь в усіх робочих органах українського парламенту.  Голова ВР пан Стефанчук оперативно розписав наше звернення, під яким вже 50 підписів народних депутатів з різних фракцій, на Регламентний комітет пана Кальченка. Але комітет досі не розглянув цього звернення. І пан Кальченко дав зрозуміти, що він не бачить законодавчого механізму реалізації такої вимоги. Мало того, що ми відповідно на рішення РНБО призупинили діяльність фракції ОПЗЖ. Так ми дали їм можливість перефарбуватися та переформатуватися у депутатську групу як вона себе там назвала "ПЗЖМ", не важливо. Зараз ми це рішення узаконюємо фактично заднім числом в змінах до Закону "Про політичні партії". І все – вони собі спокійно можуть далі працювати в парламенті. Їхні голоси комусь там дуже потрібні за той чи інший законопроєкт", - зазначив Тарас Батенко.

Він наголосив, що на тимчасово окупованих територіях саме члени ОПЗЖ виступають колаборантами та зрадниками, співпрацюють з окупантами  та здають позиції українських військових.

Відео дня

"Ми розуміємо, що це путінські консерви, які переформатувалися. Кожного дня ми бачимо нових колаборантів, які під прапором ОПЗЖ зараз формують так звані "окупаційні адміністрації". Керманичі фракції ОПЗЖ були фактично ідеологами "руського миру" в Україні -  пан Медведчук, і пан Рабінович, який сьогодні втік з України, і Ківа, який  закликає нанести ядерні удари по Львову як логістичному центру та інші представники. Якщо депутати профільного регламентного комітету не захочуть розглядати питання недопущення членів колишньої ОПЗЖ до роботи Верховної Ради, то це зробить суспільство", - наголосив Тарас Батенко.