Зеленський вже у Швейцарії / фото Twitter (Х) Ignazio Cassis

Президент Володимир Зеленський прибув до Швейцарії з робочим візитом.  Про це глава держави повідомив у Telegram.

"Зустрінуся з лідерами країни та візьму участь у Давоському форумі. У Берні проведу переговори з головами обох палат парламенту, керівниками партій і фракцій, пані президенткою Віолою Амхерд. Подякую за принципову підтримку суверенітету й територіальної цілісності України. Вірю, що участь Швейцарії у Формулі миру та її відповідний досвід допоможуть наблизити справедливий мир на основі нашого бачення", - заявив він.

Також, за словами Зеленського, він говоритиме про повернення викрадених дітей, санкції та пошук механізмів для використання заморожених російських активів, співпрацю щодо гуманітарного розмінування, фінансової підтримки та відбудови України.

Відео дня

"У Давосі проведу важливі двосторонні зустрічі з представниками ЄС і НАТО, щоб підтримати динаміку нашої євроатлантичної інтеграції, а також із лідерами держав та великих бізнесів, щоб посилити оборонну та економічну стійкість України", - поінформував президент.

Форум в Давосі - деталі

Під час щорічного Всесвітнього економічного форуму в Давосі постали питання України. Зокрема, на заході виступили 16-річний хлопчик з Бучі, у якого на очах убили батька, та зґвалтована медсестра з Київщини. Жертви російської агресії вимагають від світової спільноти справедливого покарання для тих, хто безпосередньо скоював злочини проти мирних, а також тих, хто давав злочинні накази, включно з найвищим російським керівництвом.

Керівник Офісу президента України Андрій Єрмак заявив, що для Китаю важливо приєднатися до переговорів щодо мирної угоди, яка покладе край війні між Росією та Україною.

Вас також можуть зацікавити новини: