Заплановано декілька зустрічей / фото Офіс президента

Президент України Володимир Зеленський прибув з дводенним робочим візитом до Німеччини.

Про це повідомляють на сторінці Офісу Президента у Facebook

Глава держави проведе низку зустрічей, зокрема з Федеральним президентом Франком-Вальтером Штайнмаєром та Федеральним канцлером Німеччини Ангелою Меркель.

Відео дня

Відзначається, що також відбудеться зустріч з головою Християнсько-демократичного союзу, Прем’єр-міністром федеральної землі Північний Рейн-Вестфалія Арміном Лашетом.

Читайте такожУ МЗС озвучили подробиці зустрічі Зеленського й Тихановської у ВільнюсіЯк відомо, президент України Володимир Зеленський в ході візиту до Німеччини планує представити аргументи, які мають переконати у важливості зупинки будівництва газопроводу "Північний потік-2".

Раніше керівник компанії-оператора газопроводу Nord Stream 2 AG Маттіас Варніґ заявив, що будівництво російського газопроводу мають завершити до кінця цього літа.

Північний потік-2

Проектом "Північний потік-2" (Nord Stream 2) передбачено будівництво і роботу двох гілок газопроводу загальною потужністю 55 млрд кубометрів газу на рік від узбережжя Росії через Балтійське море до Німеччини. Засновником компанії Nord Stream 2 AG є російський "Газпром".

Фінансують проект європейські компанії - французька Engie, австрійська OMV, британсько-нідерландська Shell, німецькі Uniper і Wintershall.

Спорудження газопроводу призупинялося через введені США санкції проти компаній-підрядників, проте в лютому 2021 року відновилося. Nord Stream 2 AG вирішив добудувати його власними силами.

Зеленський переконаний, що після запуску "Північного потоку-2" Росія докладе всіх зусиль, щоб не продовжувати чинний контракт на транзит газу через Україну.