Сухачов народився у 1978 році у Харкові / фото - REUTERS

Президент України Володимир Зеленський призначив Олексія Сухачова директором Державного бюро розслідувань.

Відповідний указ №691/2021 від 31 грудня оприлюднено на сайті глави держави.

"Призначити Сухачова Олексія Олександровича директором Державного бюро розслідувань строком на п'ять років", - йдеться в указі.

Відео дня

Як повідомляв УНІАН, Сухачов виконував обов’язки директора ДБР з вересня 2020 року.

Досі повноваження директора ДБР виконував заступник директора Олександр Соколов.

Сухачов народився у 1978 році у Харкові. У 2000 році закінчив Національну юридичну академію України імені Ярослава Мудрого за спеціальністю "Правознавство".

Доктор юридичних наук, заслужений юрист України.

З 2000 року розпочав військову службу в органах державної безпеки, пройшов шлях від слідчого, оперуповноваженого до заступника Головного управління Центрального управління СБУ.

Читайте такожКабмін звільнив Гарбарука з посади заступника голови МОН після скандалу з помічницею - нардепПротягом 2017-2019 років працював заступником начальника Департаменту Генеральної прокуратури України. Протягом 2019-2020 років проходив військову службу в Службі зовнішньої розвідки України.

За результатами відкритого конкурсу у серпні 2020 року був призначений на посаду заступника директора Державного бюро розслідувань.

Як вже повідомляв УНІАН, Зеленський призначив нового голову Харківської ОДА. Раніше Олег Синєгубов очолював Полтавську ОДА.

Вас також можуть зацікавити новини: