Зеленський прокоментував блокування Німеччиною та Нідерландами процесу отримання Україною зброї через агенцію НАТО / фото REUTERS

Президент України Володимир Зеленський прокоментував блокування Німеччиною та Нідерландами процесу отримання Україною зброї через агенцію НАТО.

Як передає кореспондент УНІАН, про це він заявив на брифінгу у Брюсселі, коментуючи блокування з боку Німеччини та Нідерландів отримання Україною зброї через агенцію НАТО.

Читайте такожБілий дім закликали прискорити постачання зброї УкраїніЗеленський зазначив, що це питання він сьогодні обговорив із генсекретарем НАТО Єнсом Столтенбергом.

Відео дня

"Об’єднаної позиції щодо вступу України в НАТО серед 30 держав поки що немає, але більшість країн нас підтримує. Так само немає об’єднаної позиції серед держав щодо військової допомоги. Але, з усім тим, я відчуваю повну підтримку генсекретаря і ми знаходимо інші кроки для розв'язання цих питань", - заявив він.

Що передувало

1 червня в інтерв’ю німецькому виданню Frankfurter Allgemeine Zeitung президент Володимир Зеленський висловив думку, що ФРН може надати Україні ракетні та патрульні катери, штурмові гвинтівки, радіотехнічні засоби та інше озброєння.

9 червня на той час міністр закордонних справ ФРН Гайко Маас заявив, що постачання до України зброї німецького виробництва може негативно вплинути на переговори з Росією щодо необхідності проведення зустрічей у "нормандському форматі".

14 грудня ЗМІ повідомили, що колишня канцлер Німеччини Ангела Меркель особисто блокувала продаж Україні зброї через Агенцію НАТО з підтримки і постачання.

Крім того, повідомлялося, що цю можливість також блокували Нідерланди.

Вас також можуть зацікавити новини: