Хрін - дуже популярна серед українців закуска, яку часто подають до борщу і холодцю. Готують її влітку, коли дозріває однойменний овоч. Пропонуємо вам приготувати дуже ароматний хрін з буряком з додаванням секретного інгредієнта - часнику.
Хрін з буряком і часником
Буряк для страви можна відварити або залишити сирим. У другому випадку закуска буде більш гострою.
Інгредієнти:
- буряк - 2 шт.;
- корінь хрону - 150 г;
- часник - 6-8 зубчиків;
- цукор - 1 ст. л.;
- сіль - 15 г;
- яблучний оцет - 1,5 ст. л.;
- соняшникова олія - 60 мл;
- перець чорний мелений - щіпка.
Буряк заздалегідь відварити і остудити, якщо хочете хочете зробити хрін м'якшим на смак. Натерти буряк на крупній тертці, а хрін пропустити через м'ясорубку. Часник прокрутити через прес або натерти на дрібній тертці. З'єднати в каструлі буряк, хрін і часник.
Прогріти суміш до температури приблизно 70°. Потім додати до овочів сіль, цукор, яблучний оцет, соняшникову олію і дрібку перцю. Проварити ще 7 хвилин.
Тим часом банки і кришки простерилізувати будь-яким зручним способом. Зазначеної кількості продуктів вистачить приблизно на дві банки об'ємом 350 мл.
Розкласти хрін в банки і накрити кришками, але не закручувати. Поставити ємності у велику каструлю з рушником на дні. Налити теплу воду на третину висоти банок. Включити невеликий вогонь, довести воду до кипіння і кип'ятити 20 хвилин. Потім закрутити банки кришками, перевернути догори дном і залишити до повного охолодження.
Хрін з буряком на зиму буде готовий через кілька днів. Якщо любите гостренькі закуски, то кількість часнику можна збільшити, або додати мелений гострий перець.