
Сосиска буває не тільки в дріжджовому тісті - можна взяти тісто готове, загорнути її в лаваш, або приготувати сосиску в тісті з хліба. Пробували таку? Пропонуємо три рецепти на швидку руку: вибирайте, що більше подобається - діти будуть у захваті від усіх.
Раніше ми розповідали, як готується київська перепічка - рецепт легендарної страви.
Сосиска в лаваші
Така сосиска в тісті готується на сковороді за 5 хвилин.
Інгредієнти:
- лаваш - 2 листа;
- сосиски - 8 шт;
- твердий сир - 100 г;
- гірчиця або томатний соус - 2 ст. л.;
- зелена цибуля - пучок;
- яйце - 2 шт;
- сіль;
- олія для смаження.
Розріжте листи лаваша на 4 частини. Наріжте цибулю, натріть сир на тертці. Змастіть половину порційного листа лаваша гірчицею (або томатним соусом), посипте цибулею, сиром, покладіть зверху сосиску. Загорніть, підвертаючи краї лаваша з обох сторін. Закріпіть край лаваша збитим яйцем.
Умочіть сосиску в лаваші в збите яйце і викладіть швом вниз на сковороду з розігрітою олією. Обсмажте до рум'яності з усіх боків.
Сосиска в тісті в духовці
Якщо не любите смаженого - приготуйте сосиску в духовці в тісті філо.
Інгредієнти:
- тісто філо - 100 г;
- сосиски - 6 шт.;
- твердий сир - 100 г;
- яйце - 2 шт.;
- вершкове масло - 30 г;
- кунжут.
Змастіть пласт тіста розтопленим вершковим маслом, викладіть зверху другий пласт і знову змастіть маслом. Повторіть, щоб вийшло 4 шари. Розріжте на порційні частини. Посипте кожну тертим сиром, покладіть сосиску і загорніть, підвертаючи краї. Закріпіть їх збитим яйцем.
Умочіть сосиску в тісті у яйце, викладіть на деко з пергаментом швом вниз. Посипте зверху кунжутом і відправте в розігріту до 180С духовку на 10 хвилин.
Сосиска в тісті на сковороді - з тостів
Для цього рецепта не потрібні ні тісто, ні лаваш – підійде звичайний хліб.
Інгредієнти:
- тостовий хліб - 6 шматочків;
- сосиски - 6 шт.;
- твердий сир - 6 пластинок;
- яйце - 1 шт.;
- сіль;
- олія для смаження.
Зріжте скоринки у тостового хліба, тости розкачайте качалкою. Викладіть на тости сир, сосиску і загорніть. Змастіть краї тосту водою і добре закріпіть.
Подрібніть зрізані скоринки в крихту (наприклад, в блендері). Умочіть сосиски в тостах у збитому яйці з сіллю, потім обваляйте в хлібній крихті і обсмажте на сковороді на розігрітій олії до рум'яності.