
Здається, у світі не існує людей, які не люблять піцу. А якщо такі і є, то вони просто не робили її вдома. Адже приготований з любов'ю домашній шедевр ніколи не зрівняється з ресторанним продуктом.
Ми розповіли, як готується найсмачніша піца - рецепт нескладний і доступний. Навіть якщо ви рідко готуєте, з цим процесом точно впораєтеся. Ми публікуємо два варіанти тіста - з дріжджами та без. А начинку можна складати на свій смак.
Тісто для піци без дріжджів
Інгредієнти:
- вода - 50 мл;
- борошно - 130 г;
- яйце - 1 шт.;
- соняшникова олія - 1 чайн. л.;
- сіль - 0,5 чайн. л.
Такий рецепт піци вважається найпростішим і найшвидшим, адже тісто не потрібно залишати для підйому. Воду підігрійте, змішайте з яйцем, сіллю та олією. Для приємного аромату замініть соняшникову олію оливковою.
Борошно просійте через сито і вмішайте в рідку основу. Замішуйте тісто 15-20 хвилин, поки воно не стане однорідним і еластичним. Потім залиште відпочити, поки готуєте начинку. Тонко розкачайте тісто, змастіть соусом і викладіть улюблені інгредієнти. Готуйте 15-20 хвилин за 180°.

Тісто для піци дріжджове
Інгредієнти на 2 піци:
- вода - 200 мл;
- сухі дріжджі - 1,5 чайн. л.;
- борошно - 300 г;
- соняшникова олія - 2 стол. л.;
- цукор - 1,5 чайн. л.;
- сіль - дрібка.
У теплу воду вмішайте дріжджі та цукор, перемішайте і залиште на 10 хвилин у теплому місці. Потім додайте сіль, олію та просіяне через сито борошно. Замішуйте тісто, поки воно не стане однорідним і еластичним. Поставте в тепле місце для підйому на 1 годину.
Тісто для піци, що піднялося, обімніть руками і розділіть на 2 однакові частини. Тонко розкачайте, викладіть соус із начинкою і запікайте 5-7 хвилин за 180°.
Раніше ми також писали, як готується піца на сковороді нашвидкуруч.