Ніжне пісочне печиво зі смаженим арахісом добре відоме кожному жителю пострадянських країн. Такі ласощі зараз важко знайти в магазині, тому можна приготувати їх можна самостійно. Публікуємо класичний рецепт пісочних кілець з арахісом по ГОСТу – а вдосконалити його можна як завгодно.
Пісочне кільце з арахісом по ГОСТу
- Вершкове масло – 200 г.
- Розпушувач – 1/4 ч. л.
- Сіль – 1/4 ч. л.
- Борошно – 375 г.
- Арахіс – 100 г.
- Яєчний білок для змазування кілець.
Всі інгредієнти для тіста крім борошна і горіхів викласти в миску і збити міксером. Додати просіяне борошно і швидко замісити тісто. Прибрати в холодильник на 20 хвилин. Стіл присипати борошном і розкачати тісто до товщини 1 см.
Вирізати кола з тіста великою круглою формою, а потім в центрі зробити отвір маленькою формою. Колечка перекласти на деко і поставити в морозилку на 20 хвилин. Арахіс порубати і посмажити на сухій сковороді. Білок яйця збити виделкою.
Кожне колечко змастити білком і посипати арахісом. Випікати в духовці 15-20 хвилин при температурі 200 градусів.
Вам також може бути цікаво: