Рецепт пирога з персиками / фото ua.depositphotos.com

Домашній пиріг з персиками – напрочуд смачна, ароматна та апетитна випічка. Готувати його можна як зі свіжими, так із консервованими фруктами.

Неймовірно ніжний персиковий пиріг, який просто-таки тане в роті, буде чи не найсмачнішим доповненням до чаю або кави.

Бісквітний пиріг з персиками

Для тіста

Відео дня
  • Борошно - 230 г
  • Яйця - 4 шт.
  • Сіль - дрібка
  • Цукор - 170 г
  • Цукор ванільний - 10 г
  • Олія - 125 г
  • Розпушувач - 2 ч.л.

Для начинки

  • Персики - 3-4 шт.

Для крему

  • Сметана (густа) - 400 г
  • Пудра цукрова - 2-3 ст.л.

Відокремити білки від жовтків. До білків додати дрібку солі й збивати міксером спочатку на маленьких обертах, потім поступово збільшувати. Коли маса спіниться, поступово, по одній ложці, додавати цукор та ванільний цукор. Продовжувати збивати на швидких оборотах до щільної, стійкої піни.

Читайте такожНіжно-хрусткі сирні рогалики з горіхами: як приготувати смачні ласощі

Зменшивши обороти міксера до середніх, додати по одному яєчні жовтки. Коли жовтки вмішалися, тонкою цівкою додати олію.

Окремо змішати борошно та розпушувач. У три-чотири прийоми просіяти в яєчну масу. Акуратно перемішати лопаткою.

Дно та стінки форми змастити вершковим маслом і присипати борошном. Вилити тісто в форму, розрівняти.

Персики помити й розрізати на дольки. Викласти їх зверху на тісто шкіркою вгору.

Відправити пиріг у розігріту духовку і випікати при 170°C приблизно 40-45 хвилин. Готовий пиріг з персиками дістати з духовки й дати охолонути.

За бажанням пиріг можна полити сметанним кремом. Для цього потрібно додати до сметани кілька ложок цукрової пудри і перемішати.

Покривши пиріг кремом, варто покласти його в холодильник мінімум на 1 годину. Також можна додатково оздобити випічку шматочками фруктів чи іншими прикрасами за смаком.

Сирний пиріг з персиками

Для тіста

  • Борошно - 175 г
  • Масло вершкове - 90 г
  • Цукор - 25 г
  • Сіль – дрібка
  • Жовток яєчний - 2 шт.

Для сирної начинки

  • Сир (9-18%) - 450 г
  • Цукор - 75 г
  • Масло вершкове - 50 г
  • Яйце - 2 шт.
  • Крохмаль кукурудзяний - 13 г
  • Сік лимонний - 2 ч.л.
  • Ванільний цукор - 1 ст.л.

Для персикової начинки

  • Персики - 200 г
  • Цукор - 1 ст.л.

Для меренги

  • Білок яєчний - 2 шт.
  • Цукор - 100 г

Борошно змішати з цукром, маслом, додати сіль і перетерти в крихту.

Ввести жовтки, розмішати, зібрати тісто в колобок, покласти у пакет і прибрати в морозильну камеру на 30 хвилин.

Приготування сирної начинки. У сир всипати цукор, масло та ванільний цукор, збити міксером.

Додати крохмаль і ввести по одному яйцю, збиваючи після кожного. Влити сік лимона та продовжити збивати міксером.

Як приготувати пиріг із персиками / фото ua.depositphotos.com

З персиків видалити кісточку, нарізати на невеликі шматочки. Всипати цукор і перемішати.

Застелити форму папером для випічки. Дістати замерзле тісто і натерти його на великій тертці прямо в форму. Потім трохи притиснути його руками. Відправити форму в розігріту до 180°C духовку на 10-15 хвилин, до легкого зарум'янювання.

На основу з тіста викласти начинку з сиру, розрівняти. Зверху викласти шматочки персиків. Повернути в духовку, знизивши температуру до 160°C, випікати приблизно 45 хвилин, орієнтуючись на свою духовку. Дати пирогу охолонути, щоб начинка стабілізувалася.

Приготування меренги. До білків додати цукор і ретельно перемішати. Покласти миску на водяну баню (її дно не повинно торкатися води) і збивати міксером на малих обертах до повного розчинення цукру. Потім збільшити швидкість до максимуму і збивати до збільшення маси втричі. Зняти посудину з водяної бані, продовжувати збивати до жорстких піків.

Викласти меренгу на пиріг за допомогою ложки. Покласти в духовку при температурі 200°C, на 5-7 хвилин для зарум'янювання меренги. Готовий пиріг остудити.

Інші рецепти, які можуть зацікавити: