Заливна шарлотка з яблуками рецепт / колаж УНІАН, фото ua.depositphotos.com, YouTube

Заливна шарлотка готується так просто, що у багатьох кулінарів стає улюбленим рецептом. Потрібно лише збити інгредієнти для тіста і залити шматочки фруктів. Десерт отримав назву "П'ятихвилинка", оскільки саме стільки часу знадобиться на приготування, не враховуючи запікання.

Найпопулярнішою є заливна шарлотка з яблуками, але можна брати і будь-які інші фрукти. Смачним такий пиріг буде з грушами, персиками, ягодами.

Заливна шарлотка "П'ятихвилинка"

Інгредієнти:

  • яблука - 3 шт;
  • яйця - 3 шт;
  • борошно - 250 г;
  • цукор - 180 г;
  • ванілін - дрібка;
  • вершкове масло - 30 г;
  • панірувальні сухарі - 3 стіл. л.

Також вам знадобиться форма для випічки діаметром 25 см. Кількість цукру можна зменшити, якщо яблука дуже солодкі.

Яйця разом з цукром і ваніліном збийте міксером або вінчиком. Потім порціями всипайте борошно й одразу перемішуйте, щоб не було грудочок. Яблука промийте, почистіть, розріжте навпіл. Видаліть серцевину. Наріжте фрукти кубиками.

Форму для випічки змастіть вершковим маслом і посипте панірувальними сухарями. Якщо форма силіконова, то цього робити не потрібно. Викладіть на дно шматочки яблук. Зверху розкладіть решту шматочків масла. Вилийте тісто у форму і поставте випікатися на 35 хвилин при 180°. Готовність випічки перевіряйте зубочисткою - вона має залишитися сухою.

Шарлотка заливна з яблуками / фото ua.depositphotos

Заливна шарлотка на кефірі

Інгредієнти:

  • яблука - 3 шт;
  • яйця - 2 шт;
  • борошно - 300 г;
  • кефір - 200 мл;
  • цукор - 150 г;
  • сіль - щіпка;
  • соняшникова олія - 2 стол. л.;
  • сода - 0,5 чайн. л.

Духовку заздалегідь поставте розігріватися до 180°. Форму для випічки змастіть олією і присипте борошном.

Яблука почистіть, наріжте невеликим кубиком і змішайте з двома ложками борошна. Яйця збийте міксером або віночком із цукром, сіллю, кефіром і олією, доки не вийде біла пишна маса. Частинами всипте борошно, ще раз збийте.

У форму викладіть яблука, залийте тістом і поставте в духовку. Заливна шарлотка з яблуками в духовці запікається приблизно 40-50 хвилин. У страви має з'явитися золотава скоринка, а зубочистка після проколу залишиться сухою.

Вас також можуть зацікавити новини: