Курячий суп з сирними кульками / фото ua.depositphotos.com

Якщо ви шукаєте незвичайний рецепт супу - пропонуємо приготувати суп з сирними фрикадельками. Сирні кульки додають супу загадковий молочний присмак. А насичений бульйон і варена вермішель роблять супчик не тільки вишуканим і смачним, але і дуже ситним.

Курячий суп з сирними кульками

  • Вода - 2 л.
  • Курячі грудки з кістками і шкірою - 2 шт.
  • Картопля - 3 середніх.
  • Цибуля - 1 шт.
  • Морква - 1 шт.
  • Вермішель дрібна - 3 ст. л.
  • Яйця - 1 шт.
  • Сир жовтий - 150 г. 
  • Панірувальні сухарі - 50 г.
  • Лавровий лист - 1 шт.
  • Сіль, спеції за смаком.
  • Свіжа зелень за смаком.

Курячі грудки промити кілька разів під проточною водою. Викласти в каструлю, залити водою і довести до кипіння на середньому вогні. Зменшити вогонь до слабкого і варити м'ясо 30-40 хвилин, знімаючи піну. Вийняти грудки з бульйону і остудити. Коли м'ясо охолоне - відокремити його від кістки, дрібно нарізати і повернути в бульйон.

Картоплю і моркву почистити, нарізати кубиками. Дрібно нарізати цибулю. Бульйон з м'ясом довести до кипіння і викласти нарізану картоплю. Варити 5 хвилин. Потім додати в каструлю цибулю і моркву. Варити ще 10 хвилин. Овочі краще варити в супі, а не смажити, інакше бульйон буде занадто жирним.

Відео дня

Приготувати сирні кульки: змішати в мисці яйце, дрібно натертий сир, панірувальні сухарі і дрібку солі. Мокрими руками сформувати сирні кульки і додати їх в суп. Одночасно з кульками покласти в бульйон вермішель і лавровий лист. Варити суп ще 5-7 хвилин. В кінці посолити, поперчити і приправити блюдо, посипати рубаною зеленню і розлити по мисках.

Вас також можуть зацікавити новини: