Як приготувати угорський паприкаш \ua.depositphotos.com

Угорська кухня вражає туристів смачними ситними стравами на основі білих соусів. Чого тільки вартий оригінальний Паприкаш - особливий старовинний рецепт приготування курки з паприкою, сметаною і вершками.

Щоб ви відчули дух справжньої Угорщини і на мить перенеслися до затишного ресторана на одній з угорських вуличок, сьогодні розповімо всі секрети та тонкощі приготування справжнього Паприкаша.  Ваші гості скажуть "вау" і точно попросять видати таємні інгредієнти. Курка в духовці такій страві не конкурент.

Раніше ми розповідали, як приготувати ще одне смачне блюдо з курки - український бануш.

Відео дня

Що потрібно для приготування Паприкашу по-угорськи?

Для м'яса:

  • 9 курячих стегенець або 5-6 невеликих курячих грудок;
  • 1 цибуля ріпчаста середніх розмірів;
  • 3 столові ложки нерафінованої олії;
  • 2 чайні ложки меленої паприки;
  • сіль і перець за смаком.

Для соусу:

  • вода (бажано бутильована або очищена фільтром);
  • 120 мл сметани жирністю 15-20%;
  • 120 мл вершків;
  • 2 столові ложки борошна.

Відзначимо, що блюдо виходить смачним й на магазинних сметані та вершках. Але якщо на полиці вашого холодильника нудьгують домашні молочні продукти, візьміть їх. Ви здивуєтеся, який особливий смаковий відтінок матиме Паприкаш. Це смачніше, ніж курка у кисло-солодкому соусі.

Як готувати Паприкаш?

Курку промокніть паперовими рушниками і покладіть до зручної ємності. Цибулю наріжте дрібними рівномірними шматочками або півкільцями. Поставте сковорідку розігріватися на середньому вогні, додавши трохи рослинної олії. Пересипте раніше нарізану цибулю і пасеруйте 1-2 хвилини до м'якого стану та прозорості.

Потім відправте у сковорідку куряче м'ясо, зменшіть вогонь і тушкуйте близько 4 хвилин з одного та іншого боку. Поперчіть і посоліть курку на свій розсуд, а також додайте паприку. Ретельно перемішайте і відразу залийте напівготове блюдо холодною водою. Не радимо практикувати тривале обсмажування: курка може стати жорсткою, а паприка - дати гіркоту. Зачекайте, поки вода закипить, зменшіть вогонь до слабкого і тушкуйте майбутній Паприкаш 40-45 хвилин.

Поки ваше коронне блюдо готується, приготуйте соус. Ось рецепт:

  • покладіть до окремої ємності сметану та вершки;
  • перемішайте інгредієнти до однорідного стану;
  • поступово додайте заздалегідь заготовлене борошно;
  • знову перемішайте соус, щоб упевнитися у відсутності грудок.

За 5-7 хвилин до повної готовності перемішайте курку у вершковому соусі. Якщо хочете додати страві особливої родзинки, поекспериментуйте з додаванням грибів. Сушені або свіжі - вони додадуть Паприкашу тонкий аромат і насиченість смаку.

Вас також можуть зацікавити новини: