Рецепт хрусткої квашеної капусти / фото ua.depositphotos.com

Квашена капуста завжди була і буде прекрасним доповненням як до обіду, так і до святкового столу. Існує кілька перевірених способів, як можна швидко заквасити капусту. Цей рецепт швидкого приготування ще нікого не підводив.

Хрустка і соковита квашена капуста не раз виручала багатьох господинь. Особливо, коли часу на приготування обіду або вечері залишається небагато, дуже добре тримати при собі таку смачну заготовку.

Рецепт хрусткої квашеної капусти

Напевно ніхто не стане сперечатися, що квашена капуста – універсальний продукт. Вона і самостійне блюдо, і один зі складових інгредієнтів багатьох інших.

Відео дня

Як легко і швидко заквасити капусту?

Інгредієнт

  • Білокачанна капуста – 0,5 кг
  • Морква – 1 шт
  • Вода – 2 ст.
  • Сіль – 30 г
  • Цукор – 70 г
  • Оцет столовий 9% – 100 мл
  • Масло рослинне – 100 мл
Квашена капуста швидкого приготування / фото ua.depositphotos.com

Покроковий рецепт приготування

1. Насамперед необхідно приготувати розсіл. Для цього кип'ятимо воду, додаємо в неї цукор, сіль і масло. Всі інгредієнти при цьому повинні повністю розчинитися. Після приготування залишаємо розсіл остигати.

2. Капусту миємо, тонко нарізаємо на смужки і гарненько розминаємо.

3. Морква трьом, додаємо до капусти і перемішуємо.

4. Капусту з морквою щільно укладаємо в попередньо приготовані чисті банки, заливаємо розсолом і через якийсь час додаємо оцет.

5. Банки з капустою міцно закриваємо кришками і ставимо їх в прохолодне місце.

Раніше УНІАН писав, як зробити яблучний сік з м'якоттю на зиму без соковижималки.

Вас також можуть зацікавити новини: