Агрус - улюблена ягода тих, хто любить кислуватий присмак. Багато господинь роблять заготовки на зиму, щоб цілий рік отримувати вітаміни і насолоджуватися стиглої ягодою.
Перед тим, як починати робити варення, переберіть ягоди і видаліть плодоніжки. Промийте під проточною водою і висушіть агрус. Готувати варення потрібно тільки в емальованому посуді, банки і кришки простерилизуйте.
Варення з агрусу п'ятихвилинка
- агрус - 1 кг;
- цукор - 800 гр;
- вода - 170 мл.
Беремо каструлю, кладемо в неї агрус, засипаємо 400 гр цукру і залишаємо в холодильнику на 4-5 годин. Можна залишити на всю ніч.
Після закінчення цього часу заливаємо водою, ставимо на повільний вогонь і доводимо до кипіння. Додаємо 400 грн цукру, перемішуємо, чекаємо, поки закипить, і варимо 5 хвилин. Не забуваємо прибирати пінку. Знімаємо з плити і охолоджуємо. Потім повертаємо каструлю на плиту, знову доводимо до кипіння і варимо ще 5 хвилин. Охолоджуємо і повторюємо процедуру втретє.
Розливаємо варення по банках і закочуємо.
Рецепт варення з агрусу з ківі і апельсином
- ківі - 3 шт;
- апельсин - 2-3 шт;
- агрус - 1 кг;
- цукор - 2 кг.
Нарізаємо ківі і апельсин, пропускаємо через м'ясорубку разом з агрусом. Засипаємо цукром і залишаємо на 4-5 годин (або на ніч). Після цього перемішуємо, розливаємо по банках і накриваємо кришками.
Консервувати такі ласощі не можна, тому найкраще зберігати його в холодильнику.
Як зробити варення з агрусу з полуницею
- полуниця - 400 гр;
- лимон - 2 шт;
- агрус - 600 гр;
- цукрова пудра - 850 гр.
Читайте такожДоступно і корисно: що смачного можна приготувати з кропивиПолуницю миємо, розрізаємо на четвертинки. З лимонів вичавлюємо сік, знімаємо цедру, подрібнюємо її. Беремо каструлю, змішуємо в ній полуницю, агрус, сік і цедру. Засипаємо цукровою пудрою, перемішуємо і залишаємо на ніч в холодильнику.
Потім дістаємо, ставимо на повільний вогонь, доводимо до кипіння і варимо на повільному вогні 20-30 хвилин, не забуваючи помішувати. Розливаємо по банках і закочуємо.
Варення з агрусу - рецепт зі смородиною
- агрус - 1 кг;
- чорна смородина - 500 гр;
- цукор - 700 гр.
Складаємо ягоди агрусу в каструлю і розминаємо їх дерев'яним товкачем. Смородину протираємо через сито, змішуємо з цукром і доводимо до кипіння на повільному вогні. Додаємо агрус і варимо 20 хвилин. Не забуваємо іноді помішувати і знімати пінку.
Розливаємо по банках і закочуємо.
До речі, про користь смородини ми розповідали в цій статті і навіть ділилися простим рецептом варення-п'ятихвилинки.
Агрус з бананом, корицею і гвоздикою - варення для гурманів
- банан - 1 шт;
- агрус - 500 гр;
- цукор - 500 гр;
- кориця - 1 паличка;
- гвоздика - 1 ст. л.
Агрус пропускаємо через м'ясорубку або розминаємо товкачем. Додаємо банан, нарізаний шматочками, засипаємо цукром і залишаємо на 2-3 години в кімнаті.
Посипаємо корицею і гвоздикою, потім ставимо на повільний вогонь і доводимо до кипіння. Варимо 5 хвилин, розливаємо по банках і закриваємо кришками.