Кляр для відбивних зі свинини / фото ua.depositphotos.com

У кулінарії часто використовують кляр при готуванні м'ясних страв. Шматок м'яса опускають в рідку суміш перед смаженням, щоб страва покрилася смачною золотистою скоринкою. Так блюдо вийде соковитим і апетитним, а також не буде пригорати на сковороді.

Якщо ви готуєте м'ясо з курки - використовуйте рідкий кляр, щоб м'ясо ним просочилося і стало соковитіше. Для соковитого м'яса кляр можна робити більш густим. Інгредієнти для кляру потрібно добре до однорідності. Перед тим, як занурювати м'ясо в кляр, обваляйте його в борошні, якщо його немає в складі кляру.

Кляр з яйцями і молоком

  • Пшеничне борошно - 0,5 ст.
  • Курячі яйця - 2 шт.
  • Молоко - 0,5 ст.
  • Сіль, чорний перець за смаком.

Борошно просіяти через сито, збити блендером. Влити тепле молоко, збити ще раз до однорідності, посолити і поперчити. Занурювати відбите м'ясо в кляр перед смаженням. 

Кляр зі сметаною

Кляр для відбивних з курки / фото smak.ua
  • Яйця - 2 шт.
  • Сметана - 2 ст. л.
  • Борошно - 6-7 ст. л.
  • Сіль, перець.
  • Куряче філе - 2 шт.

Борошно просіяти через сито. Яйця зі сметаною збити до однорідності, посолити і поперчити. По одній ложці всипати борошно і активно перемішувати кляр, щоб не було грудочок. Філе нарізати пластинами, відбити молотком з двох сторін, занурити в кляр з двох сторін. Смажити на розпеченій сковороді з рослинною олією по 3 хвилини з кожного боку.

Кляр для відбивних з майонезом

  • Філе курячої грудки - 1 шт.
  • Майонез - 100г.
  • Яйце куряче - 2 шт.
  • Борошно пшеничне - 100 г.
  • Соняшникова олія.
  • Сіль і спеції.

Перемішати яйця з майонезом виделкою, додати борошно. Посолити і поперчити до смаку. Збити суміш блендером. Куряче філе нарізати на відбивні, відбити молотком, обваляти в клярі і смажити на розпеченій сковороді.

Читайте також інші рецепти:

Читайте останні новини України та світу на каналі УНІАН в Telegram