Соус бешамель для лазаньї і пасти - класичний рецепт, який повинен бути в скарбничці кожної господині. Приготувати його можна за 10 хвилин, а ось саме блюдо виграє від цього колосально.
Раніше ми розповідали як готується паста карбонара.
Соус бешамель - простий рецепт
Представляємо вашій увазі спрощений варіант цього білого соусу. Це якісний і перевірений рецепт - соус бешамель Клопотенко. Для приготування нам знадобляться:
- вершкове масло - 25 г;
- борошно - 25 г (1 ст. л.);
- мускатний горіх - на кінчику ножа;
- молоко - 250 мл;
- сіль за смаком.
Спочатку треба відміряти всі інгредієнти і викласти їх біля плити. Розтоплюємо на мінімальному вогні масло і додаємо борошно. Швидко і акуратно її перемішуємо. Продовжуємо помішувати близько 2 хвилин - суміш може злегка змінити колір і стати золотистою. У цей момент вливаємо молоко. Розмішувати найзручніше буде вінчиком - потрібно запобігти грудкування і розчинити борошняну суміш, яка загустить молочну частину. На це піде не більше двох хвилин. Після цього можна додати мускатний горіх і сіль. Соус можна подавати гарячим, холодним або в складі страв. Зберігати його можна до двох днів.
Який повинен бути до смаку соус бешамель
Смак цього соусу ніжний і вершковий. Яскравим акцентом тут зіграють спеції. Якщо ви дуже любите пікантність і гостринку, то можна додати перець, але не звичайний, а білий. Він є в більшості супермаркетів, приправить ваші білі страви, не псуючи естетичний вигляд.