Як варити смачний булгур / фото ua.depositphotos.com

Булгур - це ситний і поживний гарнір, який став популярним в Україні зовсім недавно. Ця крупа з екзотичною назвою виготовляється зі звичайної пропареної роздробленої пшениці. Як правило, булгур готують з різними овочами, зеленню, грибами і м'ясом або сухофруктами. Також можна готувати солодкий булгур на молоці. Булгур має дуже приємний горіховий присмак, добре насичує і не створює важкість у шлунку.

Як підготувати булгур до приготування

Часто булгур перед приготуванням злегка обсмажують на рослинній олії. Після цього він набуває приємний горіховий присмак і розсипчастість. Промивати перед смаженням булгур не потрібно. На склянку крупи візьміть приблизно одну столову ложку олії. Обсмажуйте крупу в каструлі з товстим дном 3-4 хвилини, постійно помішуючи. В мультиварці обсмажити булгур можна в режимі "Жарка" або "Випічка". 

Як варити булгур

Відразу після обсмажування булгур можна варити. Для цього вам потрібна гаряча вода. Води потрібно брати у два рази більше, ніж крупи. Булгур при варінні збільшується в 3 рази, тому не можна заповнювати ним посуд до країв.

Відео дня

Читайте такожЮшка з червоної риби: як приготувати неймовірний ароматний супЯкщо ви обсмажували крупу, вилийте гарячу воду прямо в каструлю, де смажився булгур. Якщо ви готуєте без обсмажування, крупу слід висипати в каструлю і відразу залити гарячою водою. Булгур можна не промивати. Посоліть воду і варіть крупу 20-30 хвилин на маленькому вогні під кришкою. Перемішувати його не потрібно.

Як варити булгур в мультиварці

Смажений або сирий булгур посолити і залити гарячою водою. Варити в режимі "Рис/Крупа" або "Плов" близько 30 хвилин під закритою кришкою. В середині варіння перемішати один раз.

Булгур в мікрохвильовці

Крупу висипати в скляну або керамічну місткість, посолити. Накрити кришкою і залити гарячою водою. Готувати булгур 3 хвилини на максимальній потужності мікрохвильовки. Потім залишити за закритими дверцятами мікрохвильовки на 15 хвилин.

Як варити булгур на молоці

Булгур можна приготувати у вигляді солодкої каші з сухофруктами або ягодами. Для цього молока має бути в 5 разів більше, ніж крупи. Молоко доведіть до кипіння, всипте в нього обсмажений булгур і перемішайте. За смаком додайте цукор, фрукти і дрібку солі. На невеликому вогні без кришки варіть булгур 20 хвилин, потім вимкніть вогонь, накрийте кришкою і залиште крупу ще на 10 хвилин.

Смачні рецепти приготування булгура можна знайти по посиланню.

Читайте також інші рецепти: