На Уралі з обмілілого ставка "сплив" пам'ятник Сталіну / /www.vesti.ru

Відсутні фрагменти зруйнованого пам'ятника Йосипу Сталіну, який був знайдений в міському ставку в місті Куса Челябінської області, РФ намагатимуться відшукати активісти руху «Суть времени».

Про це ТАСС в п'ятницю повідомив представник активістів Станіслав Стафєєв. Як повідомлялося раніше, під час ремонту греблі у ставку міста Куса Челябінської області знайшли півтораметровий зруйнований пам'ятник Йосипу Сталіну. Його витягли активісти руху, вони планують відновити монумент.

Читайте такожУ Варшаві демонтують пам'ятник пам'ять "Подяки радянським солдатам"

Відео дня

"Зі ставка підняті не всі фрагменти", — сказав Стафєєв, уточнивши, зокрема, що в міському ставку залишилася права рука монумента вождя. «Розглядаємо варіант, щоб домовитися про зниження рівня води у ставку на 1-1,5 м, тоді оголиться якраз та частина дна, де можуть лежати фрагменти», — сказав співрозмовник агентства.

За словами Стафєєва, один з місцевих жителів пам'ятає, що в дитинстві пірнав у ставок, щоб потриматися за праву руку затопленого пам'ятника. Зараз на тому місці на дні водойми величезний шар мулу.

Півтораметровий бетонний пам'ятник Йосипу Сталіну спочатку був встановлений в парку міста Куса. За попередніми даними, взимку 1956 року його з парку вивезли, розбили на частини і викинули у ставок через ополонку.