Ілюстрація / REUTERS

Правоохоронці Російської Федерації затримала угруповання злочинців, які промишляли розкраданням високоякісної алмазної сировини в особливо великих розмірах. Заподіяний збиток оцінюється в кілька мільйонів доларів.

Про це повідомили в понеділок, 10 червня, в прес-службі Слідчого комітету РФ, пише UBR.

Читайте такожЗабрали три мішки плат: в Росії з заводу вкрали обладнання для космічної техніки

Відео дня

«Федеральною службою безпеки РФ спільно зі Слідчим комітетом РФ в ході проведення оперативно-розшукових заходів припинено діяльність злочинної групи, яка здійснювала на системній основі розкрадання з подальшим незаконним збутом на території Росії високоякісної алмазної сировини з АК "Алроса"», — йдеться в повідомленні.

Офіційний представник СК РФ Світлана Петренко уточнила, що в групу зловмисників входили співробітниця акціонерної компанії «Алроса» Олена Кануннікова, яка безпосередньо займалася крадіжкою алмазів в компанії, громадянин Росії і Грузії Володимир Табідзе, який був посередником, і громадянин Росії Володимир Гординський, який відповідав за продаж дорогоцінних каменів.

Підозрювані були затримані на гарячому при спробі крадіжки чергової партії алмазів вартістю близько $350 тис. В ході обшуків у членів злочинної групи було вилучено 500 діамантів загальною масою понад 2 тис. карат і 11 діамантів. Загальна вартість вилучених під час обшуків каменів перевищила $3 млн. Крім того, у підозрюваних були знайдені понад $2 млн і €500 тис. готівкою, а також ювелірна продукція відомих світових брендів, в тому числі — понад 30 інкрустованих діамантами годинників.