Акція за вільні вибори розпочалася в Москві вдень 27 липня / t.me/worldprotest

У центрі Москви поліція затримала близько 700 учасників мітингу, які виступають за вільні вибори.

Як повідомляє «Новая газета», на Трубній площі ОМОН оточує людей, б'є їх кийками, в тому числі випадкових перехожих і навіть літніх людей. Вони б'ють і чоловіків, і жінок, деяких затриманих "складають навпіл".

На одному з відео видно, як під час масових мітингів росіяни викрикували кричалки, що ображають президента Росії Володимира Путіна.

Відповідне відео опубліковано в телеграм-каналі "Протести в світі". На ньому видно, як натовп протестуючих йде по вулиці і скандує знамениту кричалку "Путін - ху*ло".

Читайте такожУ Москві - "майдан": поліцейські б'ють людей кийками, понад 560 затриманих (фото, відео)

Акція за вільні вибори розпочалася в Москві вдень 27 липня, вона не була узгоджена з міською владою. Перед її початком було затримано ряд відомих активістів та журналістів.

Британська медійна компанія Бі-бі-сі звернула увагу на програму передач російських федеральних каналів під час масових затримань на мітингу в Москві. Тільки "Россия-24" показала новини, однак про акцію в сюжетах нічого не було. Телеканал розповів про те, що відбувається в світі спорту, про розважальні заходи в столиці, про занурення президента Володимира Путіна в батискафі в Фінській затоці. Перший канал, "Россяя-1" і НТВ показували фільми і телешоу, - зазначає Радіо Свобода.

Трубна площа / t.me/worldprotest