Космонавт хотів стукнути молотком по кнопці включення електроживлення на плечі робота / FEDOR/Twitter

Людиноподібний робот FEDOR з Міжнародної космічної станції поскаржився у Twitter на російського космонавта з молотком, коли той намагався змусити відпрацьовувати дрібну моторику рук в умовах невагомості.

Про це робот FEDOR написав у Twitter.

"Сьогодні космонавт Олексій Миколайович Овчинін при запуску моєї операційної системи запропонував використовувати молоток і гайковий ключ. Довелося зробити автозапуск щоб уникнути виникнення подальших проблем в діалозі з Олексієм Миколайовичем", - повідомив FEDOR в Twitter в п'ятницю ввечері.

Відео дня

Читайте такожДідівщина з народження: Путіну показали роботів і змусили їх віджиматися (відео)

Раніше з трансляції переговорів космонавтів з фахівцями російського Центру управління польотами (ЦУП) стало відомо, що Овчинін зі складностями включив електроживлення робота. При цьому він застосовував гайковий ключ і хотів стукнути молотком по кнопці включення електроживлення на плечі робота. Фахівці ЦУП запропонували замінити акумуляторні батареї в Twitter, але в підсумку Овчиніну вдалося увімкнути робота лише після 10-15 спроб і той "навіть сказав щось".

Також FEDOR пізніше написав у Twitter, що почав тренування на борту МКС, допомагаючи космонавту вибирати необхідний інструмент, а потім "в режимі копіювання успішно зібрав электроз'єднувачі», імітуючи ремонт кабелів на зовнішньому борту станції.

"Зараз мирно розмовляю з Олексієм Миколайовичем", - додав робот.

Як повідомляє «Интерфакс», в ході перебування робота на МКС з роботом буде безпосередньо взаємодіяти космонавт Олександр Скворцов, разом з іншим космонавтом Овчиніним вони проведуть ряд експериментів. В основному вони пов'язані з відпрацюванням дрібної моторики рук в умовах невагомості: машина буде використовувати різні інструменти, повторюючи рухи за космонавтом в режимі аватара. Для цього на станцію тим же кораблем був доставлений спеціальний екзоскелет, який використовує Скворцов.

Як повідомляв УНІАН, в американському сегменті Міжнародної космічної станції (МКС) спрацювала аварійна сигналізація.