У Росії задумалися над додатковими заходами щодо покращення демографічної ситуації / universityofcalifornia.edu

Апарат Державної Думи Росії розмістив замовлення на дослідження можливості використання в країні допоміжних репродуктивних технологій.

Про це пишуть Відкриті медіа з посиланням на документи оголошеної закупівлі.

Читайте такожПід російським Ярославлем побудували «дорогу в нікуди» (фото)Максимальна ціна договору складе 8,97 мільйона рублів, робота повинна бути виконана до 30 листопада.

Відео дня

Зазначається, що замовників цікавить використання технології редагування геному для «створення суспільства нового типу». Підрядник повинен буде запропонувати Держдумі концепцію розвитку використання допоміжних репродуктивних технологій «як проривної технології нового століття і як основи формування нових уявлень про професійну діяльність у поточному тисячолітті».

В технічному завданні вказується, що це повинно допомогти виправити жалюгідну демографічну ситуацію в Росії та сприяти «створенню суспільства нового типу».

«Провести аналіз впливу (в тому числі й перспективних) допоміжних репродуктивних технологій (клонування, кріогенного воскресіння, сурогатного материнства нового покоління і так далі) як факторів кризи ідентичності особистості. Провести дослідження можливостей безконфліктного розвитку нового покоління технологій використання допоміжних репродуктивних технологій (редагування геному, управління метаболізмом під час вагітності тощо) для створення суспільства нового (договірного) типу», – йдеться в документі.

Як раніше повідомляв УНІАН, у Росії придумали правила контактування вчених з іноземними колегами.