В "ДНР" зацікавилися "біополем людини" / mpt-dnr.ru

У підконтрольному бойовикам Донецькому Національному технічному університеті розповіли про ненауковий метод "фотографування біополя" людини, а також про великі перспективи використання даного методу в промисловості та медицині.

Читайте такожСеанс зцілення України: журналісти розказали про енергетичну зброю та лікування біополя людини (відео)

Відповідне повідомлення з'явилося на сайті "Міністерства промисловості і торгівлі ДНР".

Відео дня

З лекцією про "поля навколо людини" виступив "доцент електротехнічного факультету ДонНТУ" Сергій Джура.

«Навколо людини існує не лише це поле. Раніше наші предки намагалися зобразити їх у вигляді матрьошок, іконописці – у вигляді аури навколо святих. Для науки потрібна повторюваність результатів і бажана наявність сучасних знімків, зафіксованих за допомогою комп'ютера», — зазначив він.

За його словами, "поле" навколо людини можна відзняти з допомогою "ГРВ-методу", відкритого винахідником Семеном Кірліаном в середині ХХ століття. Так, ефект випромінювання світла об'єктами в електромагнітних полях високої напруженості, на його думку, дозволяє зафіксувати поле, нібито утворене людським організмом.

Зазначимо, ефект Кірліана давно досліджений і використовується для знаходження прихованих дефектів в металах. Проте, в псевдонаукових публікаціях часто стверджують, що він допомагає фотографувати "біополе" або "ауру" людини.

У «Міністерстві» окупантів вважають, що вивчення біополя піде на користь промисловості.

"Вчені ДонНТУ вважають, що ГРВ-метод крім медицини знайде широке застосування в багатьох галузях промисловості Донецької Народної Республіки", – йдеться в повідомленні на її сайті.