REUTERS

Держдума Росії зняла обмеження з кількості президентських термінів.

За відповідну поправку до Конституції Росії проголосували 380 осіб, проти – 43, утрималась одна людина.

Читайте такожКадиров нагородив медаллю "За заслуги перед Чечнею" власну доньку

Відео дня

Як передає власний кореспондент УНІАН у РФ, перед голосуванням поправки Путін заявив у спеціальному зверненні в Держдумі, що готовий балотуватися у президенти, якщо Конституційний суд дасть відповідний висновок.

«У принципі цей варіант був би можливий. Але за однієї умови, а саме: якщо Конституційний суд Російської Федерації дасть офіційний висновок, що така поправка (про зняття обмежень на кількість президентських термінів - УНІАН) не суперечитиме принципам і основним положенням Основного Закону», - сказав Путін.

Як повідомляв УНІАН, сьогодні, 10 березня, депутат Держдуми Валентина Терешкова запропонувала зняти обмеження на кількість президентських термінів і дозволити Путіну знову обиратися на цю посаду.

Раніше депутат Держдуми від партії влади «Єдина Росія» Олександр Карелін заявив, що внесе до другого читання законопроекту про зміну конституції РФ поправку про дострокові парламентські вибори. Володін заявив, що поправку буде розглянуто 10 березня.

Крім того, лідер ЛДПР Володимир Жириновський запропонував провести дострокові вибори до Держдуми 20 вересня, а також дати Держраді повноваження обирати президента РФ з декількох запропонованих кандидатур і використати цю процедуру на наступних виборах глави держави у 2024 році.