Медведєв вибухнув ядерними погрозами / фото ua.depositphotos.com

Заступник голови Ради Безпеки РФ Дмитро Медведєв знову погрожує світу ядерною зброєю і третьою світовою війною.

В інтерв'ю "Російській газеті" він заявив, що західні політики "не віддають собі звіт" в тому, що роблять і до чого закликають. "І, схоже, забули, якими будуть відповідні дії з нашого боку, якщо провокації зайдуть занадто далеко", - сказав екс-президент РФ.

Він загрожує тим, що протистояння може тривати десятиліттями або вирішитися за допомогою третьої світової війни. "Швидше за все, переможців просто не буде. Адже не можна розглядати в якості перемоги той світ, в якому настала ядерна зима, міста-мільйонники лежать в руїнах, немає електрики через позамежного електромагнітного імпульсу, а величезна кількість людей загинула від ударної хвилі, світлового випромінювання, проникаючої радіації і радіоактивного забруднення", - заявив Медведєв.

Відео дня

Він каже, що світу необхідно знайти "найважчі компроміси" для формування нового світопорядку без "нацистського режиму". "Заходу доведеться це прийняти, якщо він не хоче апокаліптичного кінця нашої недосконалої цивілізації", - написав він.

Також заступник голови Радбезу запропонував скласти документ типу Гельсінського акту 1975 року. "Тільки сам Гельсінкі, на жаль, не годиться зі зрозумілих причин. Тепер для нас Фінляндія - ворожа країна, створена колись через недогляд Леніним і та, яка вступила сьогодні в НАТО. З Фінляндією і їй подібними (на кшталт Польщі, країн Балтії і, звичайно, Британії) краще б взагалі тимчасово призупинити дипломатичні зносини або як мінімум до пори до часу знизити їх рівень", - заявив він.

Вступ Фінляндії до НАТО

Нагадаємо, що після повномасштабного нападу РФ на Україну Фінляндія прийняла рішення стати членом Північноатлантичного альянсу. Колишній прем'єр Санна Марін вважає, що війни б не було, якби Україна була в НАТО.

Тоді Медведвєв погрожував Фінляндії, що Росія дасть "симетричну реакцію" на їх вступ до НАТО. При цьому Путін сказав, що вступ країни до Альянсу "не створює безпосередньої загрози Росії".

4 квітня Фінляндія офіційно приєдналася до НАТО

Вас також можуть зацікавити новини: