Мардан відзначився антиукраїнськими заявами / Скріншот

Один з найбільш одіозних пропагандистів Росії та екс-ведучий радіо "Комсомольська правда" Сергій Мардан закликав викорінювати та знищувати українську мову на захоплених окупантами територіях України.

Своїми божевільними роздумами він поділився в Телеграм-каналі. "Жерців культу "українства" потрібно знищувати як скажених тварин. Без будь-якої поблажливості. Це - з очевидного", - написав він.

Він переконаний, що все українське має викорінюватися на захоплених Росією територіях, має відбутися "повна й тотальна деукраїнізація":

Відео дня

"Починаючи з знищення вивісок на "мові" і закінчуючи скасуванням "мови" в середній школі. Будь-яка спроба говорити українською має розцінюватися як демонстрація нелояльністю (а чим же ще?) і мати наслідком для носія видачею йому вовчого квитка і забороною на будь-яку професію, крім касира в супермаркеті".

Далі пропагандист робить висновок, який, здається, актуальний тільки для недалеких громадян Росії: "Захоче жерти - буде говорити як корінний ярославець".

Російський пропагандист відзначився дикими висловлюваннями про українців та їхню мову

Сергій Мардан - якими заявами відзначився пропагандист

Раніше ведучий радіо "Комсомольська правда" Сергій Мардан у своєму Telegram-каналі радів обстрілам мирних жителів Києва і говорив, що хоче ще більше жертв. Йдеться про обстріл наприкінці квітня, коли російська ракета влучила у житловий будинок у столичному Шевченківському районі та вбила жінку.

Мардан став відомий після розмови в прямому ефірі, в якому запропонував, що всіх вчителів, які відмовилися викладати в школах після окупації, слід закрити в маленькому акуратному концтаборі, влаштованому в Запорізькій області під палаючим сонцем.

Вас також можуть зацікавити новини: